(EFE) Almenys una desena d’alumnes d’un institut de Bétera han sigut expulsats després de participar en una agressió multitudinària a un docent amb tints homòfobs, segons ha informat aquest dimecres À Punt i han confirmat a EFE fonts d’un sindicat de docents.

Els fets, que encara s’investiguen i que podrien provocar noves expulsions o mesures sancionadores, es van produir la setmana passada al pati del centre.

Segons explica la referida informació d’À Punt i han confirmat a EFE fonts sindicals, el dimecres dia 16 dues alumnes van eixir al pati portant una bandera LGTBI, i aquest fet va propiciar que altres alumnes se sumaren a una improvisada manifestació fins que el professorat els va demanar que pararen.

L’endemà altres alumnes van acudir al centre amb banderes d’Espanya i van organitzar una mobilització similar, fins que un professor va sol·licitar de nou que pararen.

No obstant això, en aquesta ocasió el docent va resultar agredit per diverses desenes d’alumnes, que li van llançar objectes al·ludint a la seua condició sexual.

Preguntada per aquests fets, la Conselleria d’Educació ha al·ludit a la “protecció de dades” i no ha oferit cap informació sobre l’incident, ni sobre les sancions que, de moment, s’han imposat als alumnes.

Educació ha informat sobre l’activació del Pla de Prevenció de la Violència i de Promoció de la Convivència (PREVI) en un institut del Camp de Túria, que contempla l’assessorament i assistència jurídica gratuïta al professorat.

Així mateix, ha mobilitzat a la Unitat Especialitzada d’Orientació (UEO) de València, que és la unitat de referència en l’àmbit d’igualtat i la diversitat “per a implantar les accions de sensibilització adequades a nivell de centre”, tot això amb l’assessorament de la Inspecció educativa.

Betera.com, a tindre més coneixement sobre l’assumpte, us anirem informant.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia