(EFE) Des del govern local de Bétera també s’ha condemnat rotundament qualsevol tipus d’agressió i discriminació homòfoba després de la incidència ocorreguda en l’IES Les Alfàbegues del municipi per part de diversos alumnes a un professor.

Segons un comunicat de l’Ajuntament, es tracta d’un fet que afecta menors, per la qual cosa s’ha iniciat la corresponent línia d’investigació per part dels organismes competents en l’Àrea educativa.

El consistori ha manifestat el seu suport incondicional a la direcció del centre i el personal docent de l’IES i ha posat a la seua disposició tots els recursos municipals que el centre puga necessitar.

“Des de l’Ajuntament apostem per la diversitat, la igualtat, la no discriminació i la convivència dels nostres veïns i veïnes independentment de l’orientació sexual i de la identitat de gènere”, afig.

Així mateix, assenyala des de l’àrea d’Igualtat es treballa “activa i conjuntament” amb l’IES Les Alfàbegues perquè les propostes transversals al currículum del centre siguen una realitat en el conjunt dels centres educatius, sent aquestes d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes, així com de prevenció de violència de gènere i de la LTGBIfobia”.

Els tallers realitzats per a l’alumnat com el de “Diversitat és el normal” i “Soc LGTBIFOBO, Què puc fer?” tenen com a objectiu diferenciar definicions, fomentar la clarificació de conceptes, aprendre sobre la diversitat, fomentar la introspecció en relació amb la societat i motivar l’acció del canvi.

“A més realitzem tallers específics per al professorat amb els objectius de conéixer la realitat sexe-afectiva de l’alumnat, diferenciar els conceptes bàsics i actualitzar i integrar els coneixements”, ha indicat el Consistori.

D’altra banda, també ha destacat la posada en marxa de campanyes institucionals per a sensibilitzar i conscienciar a la ciutadania sobre la discriminació com el projecte “Diversitecas”, que busca desenvolupar accions positives cap al col·lectiu LGTBI+.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia