El director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), José María Ángel Batalla, es va reunir aquest dimarts, 22 de febrer,  amb el tinent coronel Jorge Mariano Pérez, cap del BIEM III de la Unitat Militar d’Emergències (UME) amb base en Bétera, en el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana.

Els dos han acordat ampliar les línies de col·laboració en matèria formativa, l’organització conjunta d’exercicis i simulacres, així com l’intercanvi tecnològic entre tots dos organismes.

L’objectiu és que, tant la Generalitat Valenciana com el Ministeri de Defensa, compartisquen experiències i isquen reforçats davant el nou paradigma de l’emergència derivat del canvi climàtic.

UME

La Unitat Militar d’Emergències (UME) és una unitat integrant de les Forces Armades Espanyoles creada per acord del Consell de Ministres el 7 d’octubre de 2005, per iniciativa del llavors president del Govern José Luis Rodríguez Zapatero.​

Posteriorment, mitjançant el Reial decret 416/2006, d’11 d’abril, s’estableix la seua organització i el seu desplegament i s’implanta com una força militar conjunta de caràcter permanent dins de les Forces Armades amb la finalitat d’intervindre de manera ràpida en qualsevol lloc del territori nacional espanyol en casos de catàstrofe, greu risc, calamitat o altres necessitats públiques, juntament amb altres institucions de l’Estat i les Administracions Públiques, com s’estableix en la Llei orgànica 5/2005, de 17 de novembre, de la Defensa Nacional.

Per Ordre DEF/160/2019, de 21 de febrer, es desenvolupa el seu enquadrament, la seua organització i el seu funcionament.​ El Reial decret 1399/2018, de 23 de novembre va establir la seua dependència directa del titular de el Ministeri de Defensa i la Llei 17/2015, del Sistema Nacional de Protecció Civil, ha establit que les seues actuacions puguen quedar sota la direcció de el Ministre de l’Interior. La Llei orgànica 5/2005, de la Defensa Nacional, atribueix a el Cap d’Estat Major de la Defensa les competències que podrà exercir per a la conducció de les operacions militars que contribuïsquen a la seguretat i la defensa d’Espanya i dels seus aliats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia