Des de l’àrea municipal d’Agricultura de Bétera es vol donar suport a la manifestació de demà divendres, 25 de febrer, convocada des de les associacions d’AVA-ASAJA, LA UNIÓ, ASAJA Alacant, UPA-PV i CCPV-COAG.

Baix el lema “SOS: per la supervivència del camp valencià”  els convocants i el sector agrari volen denunciar la crítica situació del nostre sector agrari.

A la tractorada-manifestació acudiran milers de tractors i persones a peu que confluiran a la Plaça de Sant Agustí de València per a dirigir-se a la Delegació del Govern.

Per aquest motiu, per a aquest divendres han posat a la disposició de tots els agricultors de Bétera un autobús per a acudir a la citada manifestació que donarà inici a la plaça Sant Agustí de València, a partir de les 11.00 hores.

L’eixida serà des de l’esplanada de l’Albereda de Bétera, a les 09.00 hores. Les inscripcions es podien realitzar fins hui dijous, 24 de febrer al consistori o en el següent telèfon: 96.160.03.51.

AVA-ASAJA reclamarà en aquesta manifestació mesures que ve anys demandant per als acords comercials amb països tercers com són la preferència comunitària, que continua existint en la legislació europea però no s’aplica, de manera que les importacions foranes tan sols servisquen per a complementar, no per a substituir, la producció citrícola europea; i paral·lelament l’establiment de la reciprocitat o clàusules espill a fi que existisquen les mateixes condicions de producció dins i fora de la Unió Europea per als aliments que arriben als nostres consumidors.

En aquest sentit, AVA-ASAJA també reitera una revisió profunda en el tractat comercial amb Sud-àfrica que ara mateix està baix procés d’estudi. Així mateix, vol insistir a ampliar l’obligatorietat del tractament en fred a les mandarines i a les aranges sud-africanes (pomelos), no sols a les taronges, perquè els seus enviaments també comporten un risc d’entrada de falsa arna (polilla).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia