El projecte ‘Turisme Adaptat V3’ per a fomentar el turisme accessible i inclusiu del consistori de Bétera s’ha presentat com a candidat als Premis Capitals Europees de la Diversitat i la Inclusió de la Comissió Europea. Aquests premis, posats en marxa des de l’any passat, busquen recompensar als pobles, ciutats i regions pel seu treball en la promoció de la inclusió i que treballen per construir uns municipis més justos mitjançant el foment de la diversitat i la inclusió.

Des de l’àrea municipal de Turisme i Drets Socials del Consistori es van posar en marxa, des de fa dos anys, unes visites guiades gratuïtes a les quals s’ha incorporat una cadira tot terreny que permet a les persones amb mobilitat reduïda gaudir en igualtat de condicions a la resta de participants dels jaciments arqueològics de l’Horta Vella, Alqueria i Torre Bofilla així com de la Serra Calderona. Unes visites que s’han ampliat enguany amb unes altres a través de les quals es donen a conéixer les terres de tarongers del municipi amb l’objectiu de promocionar un dels productes típics de Bétera: la taronja.

Aquest projecte busca transformar espais culturals i naturals de la zona perquè siguen més accessibles per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda amb la finalitat de convertir-los en destinacions turístiques adaptades a través d’aquesta cadira eruga. La tracció d’aquesta cadira OnTrack la converteix en “tot terreny”, la qual cosa possibilita el seu desplaçament exterior en terrenys amb obstacles i sòls irregulars amb total autonomia.

La candidatura de Bétera, que compta amb el suport de Finnova, a través de la iniciativa ”Turisme adaptat V3” permetrà aprofitar la ubicació i paisatges de Bétera i convertir-los en un destí inclusiu, al mateix temps que es demostra la conscienciació per la diversitat del municipi, així com la seua preocupació per la millora de la qualitat de vida i els drets de les persones amb diversitat funcional.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia