La ciutat de València ha quedat descartada pel Team New Zealand com a seu de la trentena setena edició de la Copa de l’Amèrica de vela per la falta de determinats documents en la candidatura, especialment el d’un aval econòmic.

Fonts pròximes al procés  van assegurar que des de l’equip defensor del títol de la competició de vela més antiga del món s’ha remés un escrit pel qual deixen de tindre a València com a opció per a l’edició de 2024.

Les garanties de finançament econòmic avalades per les autoritats públiques a la totalitat de l’esdeveniment són la base fonamental de les propostes de les seus candidates que s’han de presentar a l’organització de la Copa de l’Amèrica, que en el cas de València no s’ha produït, segons les mateixes fonts.

En els últims mesos, des de la candidatura valenciana es van produir diferents contactes a la recerca de suport econòmic per part de diferents entitats, mancant obtindre una resposta de les Administracions Públiques.

Després de descartar a València, la decisió sobre la seu que albergarà la pròxima edició de la Copa de l’Amèrica es coneixerà el 31 de març i a ella aspiren Màlaga (Espanya), Cork (Irlanda) i Jeddab (l’Aràbia Saudita), que en principi sí que haurien satisfet les exigències de l’organització.

València va albergar les edicions 32 i 33 de la Copa de l’Amèrica en 2007 i 2010, respectivament, i el Team New Zealand va participar en la primera d’elles com a desafiadora del llavors vaixell defensor, el Alinghi suís.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia