Milers de persones van eixir al carrer aquest dissabte a València per a clamar contra la guerra que ha iniciat Rússia contra Ucraïna, i exigir diàleg per a una eixida pacífica al conflicte, així com un pla d’acolliment per a les persones que fugen de les seues cases.

A la protesta, que es va iniciar a les 18.00 hores en la plaça de la Verge, es van sumar prop de 400 associacions, ONGD, sindicats i centres educatius de la Comunitat Valenciana, que van subscriure un manifest en el qual demanaven respecte als Drets Humans i al dret de refugi i asil.

Convocats per diverses organitzacions sota el lema “No a la guerra (una altra vegada)”, els assistents -entre 1.500 i 2.000 segons La Policia Nacional- van omplir la plaça i van corejar aquest lema, a més d’uns altres com a “fill de Putin” o “Putin és el virus”, en referència al president rus, Vladímir Putin.

“Exigim eixe ‘no la guerra’, mesures contundents des del pacifisme, i un pla d’emergència i acolliment ja” perquè “són milions de persones les que s’estan veient obligades a eixir del seu país”, va reclamar la presidenta de la Coordinadora Valenciana d’ONGD, Cristina Ramón, qui va celebrar que la societat civil isquera al carrer.

En la concentració va participar també la presidenta de la Fundació Junts per la Vida, Clara Arnal, que al costat del consolat d’Ucraïna a València estan organitzant l’evacuació d’uns 560 xiquets i alguns adults des d’Ucraïna, a través de Polònia, en una iniciativa que compta amb el suport de la Generalitat.

“Això és injust que ocórrega per a qualsevol persona en qualsevol lloc, però sobretot amb els xiquets. No es mereixen això, es mereixen jugar, es mereixen la pau”, va dir Arnal, qui va afirmar que intentaran portar a tots els menors que puguen, però també a les seues mares perquè “no podem separar als fills de les seues mares”.

En el manifest, els convocants van exigir a les forces en conflicte que posen fi de manera immediata a les accions militars a Ucraïna, i a Rússia i a l’OTAN que reprenguen amb urgència la via diplomàtica i el diàleg.

Al Govern espanyol i a la Unió Europea, que no donen suport militar en aquest conflicte i impulsen mesures contundents no violentes que dissuadisquen de la guerra, i que posen en marxa immediatament un pla d’acolliment humanitari a les persones que fugen del conflicte.

Entre els ciutadans assistents a la manifestació també hi havia veïnes i veïns de Bétera. En aquest sentit, una veïna ens ha enviat les imatges adjuntes en aquest article i el breu vídeo següent:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia