Les Falles de València tornen dos anys després a la seua celebració habitual el mes de març i arranquen aquest diumenge amb la ‘Crida‘ a les Torres de Serrans. En aquest acte no hi haurà límit d’aforament, però en el públic assistent haurà d’utilitzar la màscara com a mesura de protecció davant la covid.

A la 19.15 hores començarà l’acte en el qual les Falleres Majors de València, Carmen Martín i Nerea López, acompanyades de les seues corts d’honor, convidaran a valencians i visitants a viure unes festes que comencen a “avançar cap a la normalitat” i per a les quals l’alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat “responsabilitat individual” en el compliment de les normes sanitàries.

No obstant això, la jornada fallera d’aquest diumenge ha començat amb pólvora i música: a les 07.15 hores hi ha hagut una despertà’ infantil pels carrers de la Pau i Sant Vicent fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament, amb 1.309 xiquets i xiquetes acreditats.

A les 7.30 hores s’ha iniciat pel mateix itinerari una ‘macrodespertà’, amb 225.000 ‘trons de bac’ de la pirotècnia Mediterrani i que ha acabat amb un terratrémol de Pirotècnia Valenciana, després del que s’oferirà un desdejuni faller a tots els participants.

Al migdia estava prevista la dihuitena edició de l’entrada de bandes de música, en la qual 13 entitats musicals fan un recorregut pels carrers General Tovar, la Pau, Sant Vicent iSang per a acabar en la plaça de l’Ajuntament. L’ús de la màscara és obligatori excepte en el moment de la interpretació de les peces musicals.

A les dues de la vesprada es dispararà en la plaça de l’Ajuntament la primera mascletà de les Falles 2022, de la mà de la pirotècnia Mediterrani, i la jornada conclourà després de la ‘Crida‘ amb un castell de focs artificials a l’entorn de la plaça dels Furs a càrrec també de la pirotècnia Mediterrani, segons fonts municipals.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) amplia la seua oferta de servei en les línies de tramvia de Metrovalencia amb motiu de la celebració de la Crida.

L’acte està previst a les 19.00 hores a las Torres de Serrano. Metrovalencia compta amb una parada en Pont d’Assot, pertanyent a la Línia 4 (Mas del Rosari-Doctor Lluch), que permet un accés ràpid i còmode, amb una freqüència de pas d’un tramvia cada 10 minuts.

*Metrovalencia ha establit que totes les unitats de tramvia de la Línia 4 circulen eixa vesprada en composicions dobles. A més, en finalitzar l’acte, s’incorporarà un tramvia a la circulació entre Pont d’Assot i Vicent Andrés Estellés per al retorn dels assistents a aquest acte.

Al seu torn, Metrovalencia reforçarà el dispositiu d’atenció a les persones usuàries i de seguretat en la parada de Pont d’Assot. Des d’FGV es recorda que l’ús de la màscara continua sent obligatori en estacions i parades en superfície, igual que a l’interior de trens i tramvies.

Aquest servei és el primer dels que FGV ha previst amb motiu de les pròximes festes falleres i que permetran que les persones usuàries disposen de serveis de metro i tramvia per a assistir els diferents punts d’interés i actes programats durant el dia i la nit.

Els horaris es poden consultar en la pàgina web consultar ací i en el telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com en @metrovalencia i en facebook/metrovalencia.fgv.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia