Un total de 2.277.853 viatgers i viatgeres s’han beneficiat del nou sistema tarifari SUMA, que permet viatjar amb Metrovalencia, EMT, Rodalia i MetroBus per l’àrea metropolitana de València, durant les tres primeres setmanes d’implantació.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España ha destacat que “una de cada tres persones que viatgen en transport públic ja ho fan amb títols SUMA“.

En aquest sentit ha explicat que el percentatge d’utilització de la targeta de transport integrat SUMA, desenvolupada per la Generalitat, a través de l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV), ha anat experimentant un creixement diari des de la seua posada en marxa el 31 de gener respecte al total de viatgers.

Així, d’un 16% que es va registrar el dilluns 31 de gener, primer dia de funcionament, s’ha passat al 34% del passat dilluns, 21 de febrer respecte d’un total de 464.000 desplaçaments mitjans diaris que es realitzen actualment en transport públic en l’àrea metropolitana, cosa que significa una variació del 113% en tres setmanes.

Per operador, els viatgers proveïts amb títols SUMA suposen ja un 23% en EMT, un 50% en *Metrovalencia, un 10% en Renfe Rodalia i un 45% en Metrobus. En Metrovalencia el SUMA 10 ja representa el títol més emprat per a viatjar per la seua xarxa i la meitat dels seus usuaris i usuàries ja viatgen amb títols SUMA.

Les vendes realitzades a través de la xarxa comercialitzadora de ATMV també té una tendència a l’alça registrant-se fins al dimarts, 22 de febrer, un total de 232.466 títols SUMA venuts.

Per al titular de Mobilitat del Consell, “es confirma que la implantació dels nous títols està sent molt positiva i SUMA s’ha convertit en una peça clau per a atraure a més viatgers i viatgeres al transport públic metropolità, la qual cosa ajudarà a descongestionar les ciutats i a reduir la contaminació “.

Arcadi España ha recordat que aquesta iniciativa s’estendrà a altres punts de la Comunitat Valenciana, com a l’àrea d’Alacant i Castelló, així com a tots els municipis de la província de València que no estan en l’àrea metropolitana, però els seus veïns i veïnes traslladen diàriament a per a treballar o estudiar”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia