Fa uns dies, l’Institut d’Educació Secundària Les Alfàbegues de Bétera va dur a terme un acte pel respecte i la tolerància, on va participar tota la comunitat educativa amb la lectura de diferents manifests, professorat, alumnat i famílies.

Des del propi institut han destacat, a través de les seues Xarxes Socials oficials, “l’excel.lent comportament de tot l’alumnat”.

A més a més, han agraït l’assistència de l’inspector d’educació, Josep Ramírez, la responsable de l’UEO, Rosa Sanchis, i de la Directora General d’Inclusió, Raquel Andrés, i el seu equip, Alex Boix i Daniel Civera.

Així mateix, també han donat les gràcies als diferents i múltiples centres educatius que han mostrat el seu suport i estima.

Cal recordar que, fa un parell de setmanes, un professor de l’Institut de Bétera va patir una agressió homòfoba per part d’un grup d’alumnes al pati del centre.

Després de l’agressió del docent una desena d’alumnes van ser expulsats del centre i l’informe va ser traslladat a la Conselleria d’Educació per a l’obertura de l’expedient administratiu a través del Pla de prevenció d’agressions, i està en mans de la Fiscalia per ser un possible delicte d’odi, segons el sindicat Stepv.

Segons el propi docent ha declarat a diferents mitjans de comunicació, fa dos dimecres, dues alumnes van traure una bandera LGTBI al pati i la direcció del centre els va explicar que una bandera “deixa d’actuar com a símbol i passa a ser una provocació”, per la qual cosa la van retirar i es va acabar el problema.

Com a protesta a aquesta bandera LGTBI, un grup d’alumnes es van posar d’acord per a portar l’endemà banderes d’Espanya “com a mostra d’odi, utilitzant una bandera que no significa eixe odi i va ser quan se’ls va retirar perquè es va considerar una provocació”, ha explicat.

La retirada d’aquestes banderes va ser l’”espurna” que va encendre a aquest grup d’alumnes que el dijous es van dirigir al professor, van acudir cap a ell formant un cercle i van iniciar les agressions mitjançant insults homòfobs cap a la seua persona.

D’altra banda, la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic ha convocat una concentració al poble de Bétera per a aquest pròxim dimecres, 2 de març. Serà a les 18.30 hores, en l’Albereda de Bétera.

A continuació, adjuntem el vídeo de l’acte pel respecte i la tolerància realitzat per l’IES i que el seu equip docent ens ha facilitat per poder compartir-lo amb els nostres lectors i lectores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia