El departament municipal de Cultura de Bétera ha posat en marxa la primera edició de la Mostra de Teatre Amateur amb la col·laboració de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana i Zorongo Teatre, tal com ja vam avançar fa uns mesos.

El certamen està obert a tot el territori espanyol amb la finalitat de fomentar l’expressió artística teatral i donar l’oportunitat a les companyies amateurs a posar tota la seua passió i oferir al públic unes obres de gran qualitat que ens sorprenguen a tots.

La I Mostra de Teatre Amateur de Bétera tindrà lloc al mes de maig i per a dur-la a terme s’ha triat l’auditori de Casa de la Cultura de Bétera com a escenari. El 13 de maig se celebrarà la presentació a les 22.30 hores, mentre que les representacions de les companyies teatrals tindran lloc els dies, 20, 21, 22 i 27 de Maig a les 22.30 hores, a excepció del dia 22 que se celebrarà a les 19.00 hores. El 28 de Maig, a les 19.00 hores, tindrà lloc la clausura i el lliurament de premis.

Fins al pròxim 11 de març, està oberta la convocatòria per a participar en aquesta primera edició.

Al festival podran presentar-se tots els grups de teatre amateur del territori nacional que ho desitgen, sense ànim de lucre i només hi haurà una única categoria per a totes les obres representades, sent quatre el nombre màxim de companyies que actuaran de les que almenys la meitat hauran de pertànyer a la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana. Cada grup podrà presentar una obra d’entre 60 i 120 minuts de duració, en valencià o castellà.

Els grups que desitgen participar hauran de presentar la fitxa d’inscripció, en el Registre General d’Entrada del municipi, en les oficines municipals situades al Carrer José Gascón Sirera, núm. 9 (46117) Bétera o telemàticament en la seu electrònica www.betera.es.

A més, juntament amb la fitxa d’inscripció tots els grups hauran d’aportar també una sinopsi i en suport llapis USB, CD, enllaç a YouTube o qualsevol enllaç on puga visualitzar-se l’obra que vulguen representar, 2 fotografies amb una resolució mínima de 300 dpi, el repartiment i la fitxa tècnica, un dossier/currículum del grup de no més de 15 línies.

Els premis es lliuraran el pròxim 28 de Maig, dia en què finalitzarà aquesta Mostra i es podrà optar als següents guardons:

  •  Premi Bétera a Escena a la millor obra.
  •  Premi Bétera a Escena del públic. L’obra guanyadora serà la que obtinga major puntuació dels espectadors assistents.
  •  Premi Bétera a Escena a la Millor Actriu
  •  Premi Bétera a Escena al Millor Actor.
  •  Premi Bétera a Escena a la Millor Actriu de Repartiment.
  •  Premi Bétera a Escena al Millor Actor de Repartiment
  •  Premi Bétera a Escena a la Millor Direcció.

Els enllaços d’interés per a aquesta mostra són els següents:

Altres activitats teatrals

D’altra banda, la companyia de teatre local Zorongo Teatre també ens informa que, fa uns dies, va reprendre el taller de teatre, improvisació, clown i màscares. A més, l’agrupació ens indica que ara falten xiquetes i xiquets de a partir d’uns 7 o 8 anys que vulguen fer teatre, especialment de màscares.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia