(EFE) La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat per a aquest dimecres, 02 de març, la Comissió Mixta d’Atenció i Acolliment a Persones Refugiades i Desplaçades per a coordinar les accions del Consell davant la crisi humanitària a Ucraïna.

La Comissió, creada en 2015 i que ha actuat amb motiu dels desplaçaments de persones per la guerra a Síria o per l’arribada del vaixell Aquarius, té com a objectiu preparar plans específics per a fer front a l’eventual arribada de persones refugiades que fugen de la crisi a Ucraïna, ha informat la Generalitat.

Està formada per representants de les conselleries de Sanitat, Educació, Economia i Participació, i en la sessió d’aquest dimecres participarà el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig.

Formen part també la Federació Valenciana de Municipis i Províncies; les tres diputacions provincials; la Universitat de València, en representació de les universitats públiques valencianes, i les entitats vinculades al sistema de protecció internacional del govern d’Espanya, Accem, Cepaim, Creu Roja, Cear, Càritas i Acnur.

Des de la seua creació fa set anys, la Comissió s’ha reunit en totes les ocasions en què ha sigut necessari afrontar greus crisis humanitàries amb l’acolliment de persones refugiades que fugien de conflictes bèl·lics. Ha elaborat mesures i plans estratègics per a acollir a les persones refugiades amb cobertura i atenció als diferents processos migratoris.

Entre altres assumptes, l’any passat la comissió mixta es va fer ressò de la petició que va fer Amnistia Internacional als governs de tot el món i a la indústria farmacèutica perquè es prengueren mesures urgents que garantiren la vacunació mundial contra la COVID-19 amb l’exempció de les patents de les vacunes.

De fet, el Consell va aprovar en 2021, a petició d’aquesta comissió, una declaració per a demanar la llibertat de les patents de les vacunes contra la COVID-19.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia