Bétera torna a mostrar el seu costat més solidari amb una iniciativa que consisteix en la recollida d’aliments, roba i material mèdic-sanitari de primera necessitat, entre altres, per a donar-ho al poble d’Ucraïna durant la guerra que està lliurant contra Rússia. Aquesta acció s’està dut a terme en diferents municipis, províncies i Comunitats Autonòmiques.

Amb el nom “comboi humanitari“, Bétera s’ha sumat a la iniciativa posada en marxa per “El periódico de aquí”. D’aquesta manera, les veïnes i veïns de Bétera podran col·laborar amb la donació del següent:

  • Roba i calçat d’hivern.
  • Roba de llit.
  • Productes d’higiene.
  • Sacs de dormir, mantes i coixins.
  • Vaixelles de metall o fusta.
  • Material sanitari i medicaments.
  • Alimentació per a mascotes.
  • Productes alimentosos no peribles.

El Punt de recollida de les donacions és l’edifici del Consistori de Bétera, en horari de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 hores i dimecres de 17.00 a 19.30 hores.

La Comunitat Valenciana activa fons per a Ucraïna i prepara l’enviament d’un comboi solidari

La Comunitat Valenciana també ha mobilitzat els primers fons per a l’ajuda humanitària a Ucraïna i espera enviar en els pròxims dies un “comboi solidari“, amb conserves alimentàries, material d’higiene i roba que vulguen donar Ajuntaments, entitats, empreses i particulars.

Així ho ha anunciat aquest dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la reunió de coordinació davant la crisi humanitària provocada per la invasió d’Ucraïna per part de Rússia, en la qual també s’ha acordat oferir 2.094 llits hospitalaris per a atendre ferits de la guerra i habilitar una línia específica del 112 per a ucraïnesos.

“Volem convertir la Comunitat Valenciana en un corredor humanitari, en un espai de democràcia, de pau i de respecte a la llibertat”, ha afirmat Puig, qui ha reivindicat que la Comunitat “no és indiferent al dolor” ni a una guerra “absolutament irracional” com aquesta i vol ajudar dins de les escasses competències que té en aquest àmbit.

El president ha assenyalat que es coordinarà entre la Generalitat i la Federació Valencià de Municipis i Províncies la solidaritat valenciana amb el poble ucraïnés, mitjançant l’enviament d’un comboi a una planta logística del nord de Polònia per a ajudar a les persones que pateixen el conflicte, i ha fet una crida a la “màxima solidaritat” amb el poble ucraïnés.

Entre les mesures que ja s’han posat en marxa, ha explicat que la Conselleria de Cooperació té un conveni de 600.000 euros amb Farmamundi per a l’enviament de material farmacèutic a la zona del conflicte, del qual ja s’ha utilitzat la meitat, i un altre del mateix import amb Creu Roja, que es mobilitzarà quan l’ONG el requerisca.

Així mateix, ha explicat que la Conselleria de Cooperació té un Fons d’emergència que està dotat enguany amb 1’9 milions d’euros, i que està pendent de les necessitats que proposen l’Agència Espanyola de Cooperació i l’Ambaixada d’Ucraïna.

Una altra de les mesures acordades és que la Conselleria de Justícia prestarà, a través dels Col·legis d’Advocats, assessorament jurídic a totes les persones que arriben d’Ucraïna a la Comunitat o que ja siguen ací i necessiten esclarir la seua situació legal, per al que aquest dimecres la consellera Gabriela Bravo es reunirà amb els Col·legis d’Advocats.

Des d’Emergències de la Generalitat, s’habilitarà una línia específica del 112-Ucraïna, per a atendre les persones refugiades o que estan en la Comunitat i necessiten informació relacionada amb el conflicte, perquè segons ha explicat Puig en aquests moments poden ser ja prop de 30.000 els ucraïnesos presents en terres valencianes.

A més, la Conselleria de Sanitat ha informat el Ministeri de Sanitat de la possibilitat de disposar de 2.094 llits hospitalaris del sistema valencià de salut per a atendre persones ferides en la guerra, entre altres en la unitat de cremats de l’Hospital La Fe de València, i habilitarà una targeta SIP provisional i simplificada a totes les persones procedents d’Ucraïna.

Puig ha avançat que aquest dimecres es reunirà amb agents socials i econòmics per a tractar la resposta econòmica a aquesta crisi, i que la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, presidirà la reunió de la comissió mixta d’atenció a persones refugiades i desplaçades, per a estudiar la resposta humanitària a la crisi.

En aqueixes trobades es tractaran qüestions com la situació d’ucraïnesos que s’han quedat ací sols; de les famílies amb menors i d’adults sol·licitants d’asil després de fugir de la guerra; o dels mariners ucraïnesos que treballen en empreses i vaixells de la Comunitat.

Puig ha defensat finalment que no cal tindre “russofòbia”, perquè no es tracta de “demonitzar” als pobles sinó de posar l’accent en els responsables del desastre, i ha considerat que els sectors econòmics valencians es veuran afectats per la guerra, no tant per les relacions bilaterals com per la crisi global.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia