Tres de les sis campanes de la Torre-Campanar de la Puríssima Concepció de Bétera van ser baixades del campanar, el passat divendres, per donar inici a la primera fase de restauració.
Les campanes: Campanil de principis del segle XIX, el Santíssim de l’any 1998 i per últim, la joia del campanar i del nostre poble, la Maria, campana gòtica de l’any 1513, es troben ara a la ciutat d’Ontinyent per a ser restaurades durant els pròxims mesos per l’empresa de campanes Electrorecamps S.L.
El passat dimecres, 23 de febrer, les ja citades campanes: Campanil, Santa Maria i Santíssim Sagrament, van ser despenjades dels seus llocs i preparades per a ser baixades hui pels tècnics de la ja mencionada empresa restauradora.
Les campanes Santa Maria és coneguda com la campana dels Albaets i la campana Santíssim Sagrament com la campana del Santíssim.
La restauració de la campana Santa Maria, de l’any 1513, tractarà de la reubicació a la sala de campanes i de canviar-li el braç per un nou amb cigonyal per a ser tocada exclusivament de manera manual en les grans solemnitats.
Pel que fa la restauració del Santíssim, de l’any 1998, consistirà amb el canvi de truja de ferro per una de fusta seguint el model tradicional de Bétera, a més d’un nou martell per a tocar els tocs diaris i un nou batall.
Una vegada restaurades, les dues campanes seran instal·lades en el mateix portal, és a dir, on ara es troba la campana Santíssim i on antigament es trobava la campana Maria.
Una vegada tornen restaurades al poble de Bétera, abans de la seua instal·lació, també seran exposades en l’església perquè les veïnes i veïns puguen observar en primera persona tot el treball realitzat per l’empresa restaurada. Aquesta empresa ja ha restaurat altres campanes de la població, com la de l’ermita de la Divina Pastora o la del Col·legi Nuestra Señora del Carmen. Hui compartim un vídeo sobre la jornada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia