Des de l’any 2007 l’Organització Mundial de la Salut celebra el Dia Internacional de l’Audició, cada 3 de març, per a impulsar la detecció precoç de qualsevol mena de problema o deterioració auditiva que es puga presentar en les persones de tot el món.

En la majoria dels casos, els pacients amb problemes en l’audició no noten els canvis fins que ja és massa vesprada i el problema està molt avançat. Per això, es busca incentivar en la població mundial al fet que realitzen dins de la seua revisió mèdica anual un estudi dels nivells auditius.

Com els problemes auditius es poden detectar des dels seus inicis, l’Organització Mundial de la Salut va llançar una aplicació per a realitzar un examen auditiu a totes aquelles persones que la tinguen instal·lada en els seus dispositius mòbils. Encara que l’aplicació no busca substituir al metge, permet fer una detecció precoç d’algun problema a nivell auditiu.

Per a descarregar l’aplicació només has de fer clic en HearWHO i descarregar-la en el dispositiu que preferisques. L’objectiu que es persegueix amb aquesta mena d’iniciatives tecnològiques és:

  • Conscienciar a totes les persones sobre la importància i cura de l’aparell auditiu.
  • Motivar-les al fet que es realitzen una revisió mèdica recurrent de la seua audició i adopten pràctiques sanes per a la cura del seu sistema auditiu.
  • Servir d’eina als treballadors sanitaris perquè puguen *chequear de manera fàcil i ràpida l’audició dels membres de la seua comunitat.

La finalitat principal del Dia Internacional de l’Audició és la difusió d’informació tant de prevenció com de tractament per a aquells que pateixen d’alguna discapacitat auditiva. Encara que el desenvolupament tecnològic en aparells auditius continua, creant eines cada vegada més sofisticades, la millor estratègia en contra de les malalties de l’oïda és la prevenció.

És per aquest motiu que cada any canvia la temàtica, per a crear consciència de les diferents afectacions que existeixen i com podem previndre-les perquè l’ascens dels casos de pèrdua auditiva de tots els tipus puga frenar-se.

En 2022, el lema de la campanya és “Per a oir per a tota la vida, escolta amb cura!”. Es tracta d’educar sobre la importància de la cura d’oïda i no exposar-lo a sorolls forts, que és una de les causes de pèrdua d’audició. Les etiquetes o etiquetes relacionades per a publicar en xarxes socials són: #safelistening #worldhearingday #hearingcare.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia