El departament municipal de Drets Socials del consistori de Bétera, ha posat en marxa un Taller d’Informàtica i Mòbils que permetrà a la població sènior de la localitat familiaritzar-se amb les noves tecnologies i poder desembolicar-se quotidianament. La transformació digital en la societat s’ha accelerat amb la crisi sanitària per la Covid-19 i ha suposat una bretxa digital per a les persones majors. Per aquest motiu, es durà a terme aquest taller.

Aquest curs, que es realitzarà en l’edifici La Penya, C/ Calvari s/n, tindrà lloc els dilluns i dijous, de març a novembre, exceptuant juliol i agost. L’horari serà de 09.30 a 11.00 hores i d’11.30 hores a 12.45 hores. El Taller s’ha organitzat en dos nivells, bàsic i avançat depenent de les nocions prèvies que tinguen els participants.

Així, s’ha obert una convocatòria a la ciutadania, dirigida a veïns i veïnes a partir de 55 anys, que tinguen interés en aquesta formació digital. La convocatòria estarà oberta fins al pròxim 15 de març i es realitzarà per ordre de sol·licitud mitjançant Registre d’Entrada Municipal.

L’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, ha manifestat que “els nostres majors no poden quedar-se arrere en aquesta era *postcovid on és fonamental que tinguen unes nocions bàsiques per a defensar-se enfront de la digitalització existent”.

“Des del Consistori volem capacitar als nostres majors perquè puguen seguir amb el dia a dia i no se senten exclosos. Treballem per una inclusió digital real entre la nostra població sènior”, ha afegit.

Amb aquest taller, els majors de Bétera podran manejar-se tant amb l’ordinador com amb el mòbil. A més, tindran l’oportunitat d’aprendre a fer gestions diàries amb el banc o altres organismes. L’objectiu d’aquesta formació és acurtar la bretxa digital intergeneracional servint de pont entre les noves tecnologies i un sector de la població que no són natius digitals.

“El taller és gratuït fins a completar l’aforament que disposa de places limitades”, ha indicat la regidor de Drets Socials, María Segura. Al seu torn ha explicat que encara que l’aula on es realitzarà el Taller disposa d’ordinadors, tots els participants han d’acudir amb el seu telèfon mòbil “és important que vinguen amb els seus propis mòbils per a realitzar les pràctiques directament des del seu dispositiu”.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia