La comunitat educativa va ser convocada ahir dimecres, a les 18.30 hores, a concentrar-se en l’Albereda de Bétera per a condemnar l’agressió homòfoba patida per un docent d’un institut d’aquesta localitat valenciana a les mans de diversos alumnes i dir “no als discursos d’odi”.

Organitzada per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, la concentració es va dur a terme amb l’objectiu, a més, d’expressar el rebuig de la comunitat educativa al succés i de reclamar que es “frenen” eixos discursos, reivindicar la igualtat, la diversitat i la llibertat a les aules.

“Volem assenyalar als culpables, que són els discursos de l’odi que es promulguen bastant impunement i que estan arribant a la joventut”, va explicar el portaveu del sindicat STEPV, Marc Candela, qui ha destacat que cal “recuperar a l’alumnat que ha comés eixa agressió, que és també víctima” d’eixos discursos.

Durant la concentració es va llegir un manifest en el qual es va convidar a treballar des de les institucions, l’educació, els mitjans de comunicació i des de tots els àmbits a erradicar de la societat “aquest discurs contra la diversitat, contra la llibertat i contra el respecte als drets humans”.

El manifest va assenyalar també que l’IES LesAlfábegues de Bétera pateix “una massificació d’alumnat insostenible”, perquè està pensat per a 500 alumnes i hi ha més d’un miler, la qual cosa “dificulta enormement la tasca educativa del centre i també la transmissió dels valors de tolerància, malgrat els ingents intents” del professorat.

No obstant això, es va insistir que la causa principal que explica l’agressió “és el discurs de l’odi, emergent els últims anys, que està quallant entre la gent jove i que la pandèmia ha contribuït a fomentar encara més”, i es va destacar que “blanquejar” a la ultradreta que difon eixe discurs porta com a conseqüència la violència.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic està animant a la resta de centres educatius de la Comunitat Valenciana a sumar-se a la denúncia d’aquests fets, mitjançant concentracions als patis i la signatura del manifest, que es plantejarà que es convertisca en mocions perquè s’aproven als ajuntaments valencians.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic está formada per FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i Valencia Laica.

A la concentració de Bétera es van sumar veïnes i veïns del municipi, professorat, representants d’associacions i representants de diferents grups polítics del municipi. L’equip de govern i membres de la corporació municipal també van encapçalar la manifestació amb pancartes (PP, Mas Camarena-Torre en Conill, Ciutadans, Compromís i PSPV-PSOE).

A continuació, oferim un breu vídeo de l’acte.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia