Metrovalencia posarà en servei de nou, a partir d’aquest cap de setmana, la seua oferta de metres i tramvies nocturns de divendres, dissabtes i vespres de festius.

El servei nocturn de Metrovalencia es va posar en servei al desembre de 2018 i va deixar de funcionar al març de 2020, a conseqüència de la pandèmia. Ara, coincidint amb la menor incidència de COVID-19 i amb l’avanç de la vacunació, es recupera també com a part del dispositiu previst per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) amb motiu de les pròximes festes de Falles.

La campanya de promoció d’aquest servei compta amb una nova imatge realitza per la il·lustradora valenciana Lluna Pa. El nou cartell fa al·lusió a la nit, a les persones usuàries i als animals nocturns com a imaginaris acompanyants, representats de manera simbòlica i amable. S’ha triat fauna representativa valenciana com la ratapinyada, imatge de l’escut de la ciutat de València, la rabosa, un mussol i l’òbila.

El servei nocturn previst ofereix els mateixos horaris que abans de la seua interrupció. La prolongació de l’horari permet que circulen trens amb una freqüència de pas entre 10 i 20 minutos pel centre de la ciutat, a partir de l’últim servei habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda, Empalmei Marítim-Serreria.

En direcció a Alboraia la freqüència de pas oscil·la entre 15 i 30 minuts. Cada 40 minuts, els trens circulen en direcció a les estacions de Seminari i Paterna. A més, cada 80 minuts hi ha trens en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria.

Els últims passos pel centre de la ciutat de València, en l’estació d’Àngel Guimerà, cap als diferents destins tenen lloc entre les 2.30 i les 3.00 hores.

En les línies tramviàries, les unitats passen amb intervals de pas de 40 minuts en totes les línies, mentre que en els trams Primat Reig-Doctor Lluch i Marítim-Grau Canyamelar la freqüència és de 20 minutos. En línia 4 se circula entre Doctor Lluch i Vicent Andrés Estellés, excepte l’últim tramvia en servei que arribarà fins a Mas del Rosari.

Els últims passos per la parada de Benimaclet cap als diferents destins es produeixen entorn de les 2.30 hores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia