Les festes de Carnestoltes van tornar a Bétera ahir divendres, 04 de març,  després de la seua suspensió el passat 25 de gener a causa de les previsions meteorològiques.

Carnestoltes és una estació festiva que se celebra set setmanes després de la primera lluna plena, passat el solstici d’hivern, durant el mes de febrer. El carnestoltes implica típicament una celebració pública. Se celebra en la majoria dels països cristians.

Aquest esdeveniment està relacionat en molts casos en celebracions religioses, és un festeig públic que pren lloc principalment en el període de Quaresma del calendari cristià.

Ahir, la localitat va tornar a celebrar el colorit típic de Carnestoltes als carrers del municipi en una desfilada. L’any passat no es va poder celebrar i enguany va tornar amb més força. L’animació, la música, l’ambient festiu i el color van ser els principals protagonistes de la citada vesprada.

La música a ritme d’una batucada va donar el senyal d’inici d’una desfilada que va eixir de l’Albereda al voltant de les 17.30 hores i va passar per diversos carrers de Bétera fins a arribar a l’edifici de Casa Nebot on el jurat va lliurar els premis a les millors disfresses de la vesprada. La regidora municipal de Joventut, Maria Segura, i el regidor municipal de Festes, Manuel Pérez, van ser els encarregats de donar aquests premis.

Com cada any, des de fa ja sis edicions, el departament municipal de Festes de Bétera va posar també en marxa el Concurs d’Antifaços que ja s’ha comunicat a tots els centres educatius del municipi. Els premis d’aquest concurs, ompli l’àrea de Festes de preciosos antifaços. El guanyador d’individual van ser Son Goku, l’astronauta platejat i tucà. En col·lectiu van guanyar les llevadores, els molíns de Don Quixot i les ballarines dels 80.

A més d’aquestes imatges, en els pròxims dies oferirem un vídeo amb un resum de la celebració d’aquesta celebració de Carnestoltes durant la jornada d’ahir divendres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia