Des de l’Espai d’Espiritualitat a la meitat de la vida, organitzat pels laics redemptoristes i la parròquia de la Puríssima de Bétera, es continua oferint el cicle de mini-xarrades “Donar Fruit“. Aquest cicle està obert a totes les persones que ho desitgen.

En aquestes jornades es conversa sobre diferents maneres en les quals podem oferir el que som per a la construcció d’una societat fraterna. Durant cinc dijous al llarg del curs 21/22 es pretén brindar l’aprenentatge de diferents camins per a oferir-nos als altres, per a posar el que som a la disposició dels altres i especialment dels més desfavorits.

La primera mini-xarrada va tindre lloc el dijous 11 de novembre, en la pròpia parròquia de la Puríssima de Bétera.

El nom d’aquesta mini-xarrada va ser “Qui roman en mi i jo en ell, eixe dona fruit abundant”. Enrique Lluch, professor d’economia en el CEU, va ser l’encarregat d’impartir aquesta primera jornada.

En una societat assedegada d’èxit, en la qual tots busquem triomfar, en la qual l’anhel de guanyar ens esclavitza i produeix tanta frustració quan no l’aconseguim perquè, entre altres coses, ens veiem jutjats pels altres, Jesús ens ofereix “donar fruit abundant”. La vida es transforma quan deixem de buscar l’èxit i ens preparem per a ser fructífers en el nostre dia a dia. Aquesta manera de viure, en la qual es va centrar la primera mini-xarrada, serà també la que impregne tot el cicle.

La segona mini-xarrada va tindre lloc el dijous, 13 de gener. El nom de la segona mini-xarrada va ser “Koopera, una segona oportunitat”. En eixa ocasió, Manuel Matute López va parlar sobre la Cooperativa Koopera i com el treball que desenvolupen en ella és una és una segona oportunitat per a moltes persones.

La tercera mini-xarrada es va dur a terme el dijous 10 de febrer amb el nom “Ecoteologia. Deu també és verd”.

En aquesta mini-xarrada es va voler posar de manifest que els cristians som ecologistes.
Es tracta d’una mirada pràctica i personal amb propostes en clau cristiana front als desafiaments mediambientals del nostre temps.

Ara, la pròxima mini-xarrada serà el dijous 10 de març, també a les 20.30 hores, en l’església la Puríssima amb el nom de “Salut Mental d’actualitat”.

“Tots podem tindre idees equivocades sobre el que és la malaltia mental, prejudicis o tabús que ens impedeixen adonar-nos que, com qualsevol altra malaltia, tots podem patir-la en qualsevol moment. Aquesta mini-xarrada pretén acostar-nos a aquesta realitat per a poder donar fruits com a cristians quan ens trobem cara a cara amb ella”, indiquen els organitzadors.

Paz Pérez-Brotons i Mª José Muñoz seran les encarregades d’impartir aquesta mini-xarrada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia