El director general d’Administració Local, Antoni Such, ha anunciat que la Generalitat Valenciana invertirà en 2022 un total de 5 milions d’euros en ajudes als municipis, per a millorar l’accessibilitat de les seues cases consistorials i edificis públics.

La Direcció General d’Administració Local ha publicat la resolució de la cinquena edició d’aquestes ajudes “destinades a eliminar barreres arquitectòniques, que beneficiaran a 110 municipis de la Comunitat”.

Such ha asseverat que, per a la Generalitat, és “un compromís i una prioritat” l’existència de serveis públics de qualitat per a tota la ciutadania, “afavorint l’eliminació de barreres” que suposen un impediment d’accés per a qualsevol persona als edificis públics municipals.

Per províncies, el Consell injectarà a València 2,4 milions en 64 localitats; a Castelló la inversió ascendeix a 1,5 milions per a 24 municipis i a Alacant un total de 958.650 euros en 24 localitats.

L’objecte d’aquesta convocatòria és donar suport al finançament dels municipis i localitats de menys de 50.000 habitants, especialment en edificis destinats a la tercera edat i persones amb diversitat funcional. La major part de la quantia, prop del 50%, es concentra als Ajuntaments amb un pressupost inferior a un milió d’euros als quals se’ls finança el 100% de l’actuació.

Els municipis d’entre 1 i 10 milions d’euros de pressupost compten amb una aportació de la Generalitat del 63% del projecte presentat i del 45% per a aquells que compten amb un pressupost superior a 10 milions.

Such ha remarcat que aquest programa d’ajudes, “que compleix la seua cinquena edició i que es ve oferint des de l’any 2018, ha comptat amb una inversió total per part de la Generalitat de 21 milions d’euros”.

Concretament, l’ajuda concedida per a Bétera és per a la Instal·lació de l’ascensor del pavelló del poliesportiu municipal, la qual ascendeix a 31.274,00 euros, sent subvencionat un 45%.

Els detalls per municipis beneficiats es poden consultar en el següent enllaç: consultar ací

Imprimir article
Comenta aquesta notícia