La Policia Local de Bétera ha volgut contribuir, un any més, al fet que les Falles del municipi siguen el més segures possibles. Per aquest motiu, durant aquestes setmanes està recorrent els centres educatius de Bétera oferint als escolars unes xarrades sobre “L’ús Responsable de la Pirotècnia”.

Les xarrades que imparteixen dos agents de la Policia Local de Bétera es realitzen en les dependències dels centres educatius i es duen a terme en horari escolar.

Aquesta campanya de prevenció té com a objectiu conscienciar i sensibilitzar a l’alumnat dels perills que comporta l’ús inadequat dels petards.

“Aquestes jornades són imprescindibles perquè els menors coneguen de primera mà els perills que comporta una incorrecta manipulació d’aquí ve que fomentem l’educació pirotècnica en els nostres col·legis”, ha manifestat el regidor de Seguretat Ciutadana, Julio Inés, qui ha assistit personalment a una d’aquestes xarrades en la qual ha posat en valor el treball de la Policia Local durant aquestes festes i el benefici que tenen aquestes xarrades entre els més xicotets.

D’aquesta manera, els agents a través d’un power point molt visual mostren als escolars consells i precaucions que han de prendre cada vegada que encenen un petard. Els agents, durant la seua intervenció posen especial èmfasi en la convivència veïnal i la necessitat d’evitar tirar petards a unes certes hores i en espais que no estiguen habilitats a tal fi.

D’altra banda, cal recordar que el consistori de Bétera també ha realitzat un ban d’alcaldia en el qual es regula l’ús de pirotècnia a partir del passat 1 de març i fins a la fi de les festes falleres el pròxim 19 març, en les zones degudament delimitades de les comissions falleres. L’horari fixat per a l’ús de la pirotècnia és des de les 10.00 a les 14.00 hores i des de les 18.00 a les 23.00 hores.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia