Aquest matí, a les 12.00 hores, s’ha dut a terme en els edificis municipals de Bétera una concentració silenciosa, convocada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies FEMP en solidaritat amb els pobles ucraïnesos. Eixos cinc minuts de silenci han finalitzat amb un aplaudiment dels allí presents.

D’altra banda, cal indicar que, Bétera va portar a ple el passat ple del mes de març, celebrat aquest dilluns dia 7, la declaració institucional per la condemna a l’Agressió de Rússia a Ucraïna.  Sent un punt que compta amb el suport de totes les forces polítiques representades en la corporació municipal de Bétera, segons va llegir el secretari durant la sessió, “l’Ajuntament de Bétera manifesta que la invasió de Rússia al país veí d’Ucraïna és una violació del dret internacional, de la sobirania nacional i de la integritat territorial d Ucraïna i, sobretot, del principi de pau humanitària”.

La declaració també indica que “aquesta acció ens involucra a tots com a actors que hem d’intentar frenar aquesta invasió. Destaquem la nostra solidaritat amb els pobles i el nostre compromís de col·laboració en les accions humanitàries per a protegir el benestar de la població, així com suport als ucraïnesos assentats a la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, la declaració també manifesta que, “els ajuntaments es presten a oferir tota l’ajuda i refugi que siga necessari per a donar resposta al vessant humanitari del conflicte, atesa la ciutadania ucraïnesa, víctima d’aquesta agressió i fent costat a les empreses afectades. L’Ajuntament de Bétera es compromet per la defensa de la pau, apostant pel dret internacional i la via diplomàtica en el marc de les Nacions Unides per a posar fi al conflicte bèl·lic. Per això, l’Ajuntament de Bétera condemna rotundament la invasió russa a Ucraïna, manifesta el seu suport i solidaritat amb la població ucraïnesa, oferint tota l’ajuda i col·laboració, des de l’Ajuntament i la Comunitat Valenciana”.

A continuació, adjuntem el vídeo amb la lectura d’aquesta declaració institucional.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia