La situació a les aules de 4t de Primària del CEIP Lloma del Mas, a Bétera, és lamentable.

 

Des de l’entrada a 1r de Primària, aquests alumnes han estat en aules massificades. El curs passat, donades les circumstàncies sanitàries, s’habilità una tercera aula. Però, enguany, han tornat a la distribució anterior de dues aules amb 29 i 30 xiquets/tes actualment.

 

A les aules tenim alumnat amb reducció de ràtio (redueix en 3 la ràtio màxima segons la normativa), alumnat amb necessitats educatives especials i hi ha alumnat nouvingut amb desconeixement de la llengua.

 

Constantment hi ha matrícules nouvingudes (les darreres, al desembre), que el nostre centre ha anat absorbint per manca de places als centres públics de Bétera.

 

No és novetat que a la nostra localitat hi ha un augment de la població. Ha aparegut en premsa estos dies la massificació de l’Institut Les Alfàbegues, centre amb capacitat per a 600 alumnes i al que estudien 1300. Açò fa preveure que el nostre problema s’arrossegarà fins a la Secundària, si no es prenen mesures definitives.

 

Per això, després de molt d’insistir, la directora del centre -Lorena Martin Aguilar- aconseguí, el passat 25 de gener, parlar amb l’inspector d’educació de zona, En Josep Ramírez, qui reconegué el problema i es va comprometre verbalment a sol·licitar una habilitació transitòria amb la màxima celeritat i a crear la plaça en catàleg per al proper curs.

 

A hores d’ara continuem sense rebre resposta i ens ha indignat conèixer que a la proposta d’arranjament escolar per al curs 2022-2023 se suprimeix una unitat, sense tenir en compte la situació de l’alumnat de 4t nivell de Primària al centre i a la localitat.

 

Les famílies també hem presentat un escrit a Conselleria i hem demanat cita, però

-passats dos mesos- encara no hem rebut resposta. Continuarem insistint per aconseguir que els nostres xiquets i xiquetes tinguen les condicions d’escolarització que es mereixen.

Nota enviada per famílies d’alumnes de 4t de primària del CEIP Lloma del Mas.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia