La Generalitat Valenciana ha habilitat en el Portal de Transparència un apartat, consultar ací per a canalitzar adequadament la solidaritat del poble valencià amb Ucraïna i informar la ciutadania de les diferents vies per a oferir i fer arribar l’ajuda.

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives y la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica seran les encarregades d’organitzar la solidaritat valenciana i canalitzar els oferiments que es realitzen per part d’entitats locals, ONGDso particulars.

Des de la web es destaca la importància que l’opinió pública s’informe de les vies d’ajuda sol a través dels canals de fonts oficials per a evitar la difusió d’informació errònia o falsa que puga ser contraproduent o perillosa, o que puga provocar fraus o estafes. Així mateix, es recomana que qualsevol donació econòmica que es vulga realitzar es faça només a ONGDs de reconegut prestigi.

Respecte a l’ajuda humanitària, la Generalitat està coordinada amb els governs ucraïnés i polonés per a fer el lliurament del material humanitari que els municipis recullen en coordinació amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), i que pot tractar-se de material sanitari, material tèxtil, material d’higiene, material de refugi, aliments no peribles i un altre material de comunicació.

En un altre espai de la pàgina es pot trobar tota la informació relacionada amb els allotjaments de persones refugiades, que s’articularan a través del sistema d’acolliment de protecció internacional regulat per l’administració pública.

Les ofertes d’allotjament es canalitzaran a través de formularis als quals es pot accedir a través de la web, i que estan dirigits a la ciutadania, entitats socials, entitats locals i organismes i institucions.

Així mateix, s’ha inclòs un apartat especial per a l’acolliment de xiquets, xiquetes i adolescents sense referent familiar en el qual s’explica que, únicament, es podrà realitzar a través dels llits legals del sistema de protecció de la Generalitat.

Per a garantir la seua protecció i seguretat i evitar que puguen ser víctimes de màfies de tràfic, no es contempla cap altra possibilitat que no siga l’acolliment familiar a través de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia