La Fundació Junts per la Vida, que es troba a la frontera de Polònia amb Ucraïna atesos els refugiats ucraïnesos que fugen de la guerra del seu país, ha demanat que es racionalitze l’enviament d’ajuda humanitària a aquesta zona, perquè està arribant un excés de roba i en conseqüència no s’utilitza.

La presidenta de l’ONG valenciana, Clara Arnal, ha explicat que hi ha “moltíssima roba” de donacions de particulars, a la qual no s’està donant ús perquè hi ha massa i en conseqüència s’acumula “en el sòl al carrer, on es banya per la pluja i la neu, i finalment no serveix per a res”.

Els magatzems “estan replets, ja no deixen descarregar res més”, ha indicat Arnal en un vídeo en el qual es veuen munts de roba en el centre d’atenció a refugiats de Pzremysl i voltants, on està situada aquesta instal·lació logística per a atendre les persones que arriben d’Ucraïna.

La presidenta de la Fundació ha assenyalat que, encara que és d’agrair la voluntat solidària d’ajudar, és necessari “racionalitzar” aquest tipus d’enviaments, de roba i medicines, i fer-lo a través d’entitats especialitzades en ajuda humanitària, perquè es puguen optimitzar i realment servisquen per a ajudar a la població.

Un equip de voluntaris de la Fundació Junts per la Vida porta ja més d’una setmana a la ciutat de Pzremysl per a assistir als refugiats, disposar el transport i organitzar el viatge fins a València, dins de la seua campanya d’emergència per Ucraïna.

La Fundació Junts per la Vida de la Comunitat Valenciana està rebent donacions en el seu web www.juntosporlavida.org o en el número de compte ES91 2100 2967 8102 0004 2107 per a poder sufragar les despeses de tot l’operatiu, ja que només disposa dels fons de la mateixa ONG i aportacions particulars.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia