La Diputació de València va celebrar ahir dimecres, 09 de març, la primera jornada de la tradicional recepció a les comissions falleres de la província. Centenars de falleres i fallers es van donar cita en la plaça de Manises per a compartir esta jornada en la qual, la corporació provincial va obrir les seues portes a les Juntes Locals Falleres.

Les Juntes Locals que van visitar ahir al matí la Diputació de València van ser: de la comarca del Camp de Túria: Benaguasil, Bétera, l’Eliana, Llíria, la Pobla de Vallbona, Riba-roja de Túria i Sant Antoni de Benagéber; de l’Horta: Alaquàs, Albal, Alboraia, Almàssera, Benetússer, Catarroja, Godella, Foios Massamagrell, Massanassa, Paiporta, Picanya, Paterna, Puçol i Sedaví; de la Hoya de Buñol, Cheste; de la Costera: la Llosa de Ranes i Xàtiva; la Ribera: Alberic, Algemesí, Almussafes, Alzira, Carlet, Castelló, Cullera, Sollana, Sueca i Turís; i de la Safor: Gandia, Oliva i Tavernes de la Valldigna.

Així, les Falles Majors de Bétera, Mª Ángeles Valls i Carla López, van visitar Diputació acompanyades de l’alcaldessa del municipi, Elia Verdevío i el regidor municipal de Festes, Manuel Pérez (imatge adjunta, propietat de Junta Local Fallera).

Les Juntes Locals que van participar en la recepció fallera de la Diputació van ser obsequiades amb una reproducció del cartell de Falles 2022, elaborat pel dibuixant i il·lustrador valencià Paco Roca, així com material promocional vinculat al lema d’enguany: Un esclafit d’alegria.

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, acompanyat per la vicepresidenta Maria Josep Amigó, els portaveus dels grups polítics de la Diputació i la Fallera Major de València, Carmen Martín, juntament amb la seua Cort d’Honor, van compartir també la primera jornada fallera de la Diputació amb les Juntes Locals, que van realitzar un recorregut pel Palau de la Batlia continuant la seua visita al Palau dels Boïl de la Scala i l’exposició sobre la història de les Falles fora de la ciutat de València.

Les Juntes Locals van fer un recorregut per l’avantsala de la Sala de Plens i la Sala de Respecte de la institució, que mostren més d’un centenar de fotografies a gran format de celebracions històriques de la festa de les falles en els municipis d’Alzira, Cullera, Gandia, Sagunt, Sueca, Torrent i Xàtiva. També van poder veure altres elements de la mostra com llibrets, revistes, catàlegs, esbossos, cartells i partitures, alguns d’ells amb més d’un segle d’història, i fins a ninots procedents de diferents museus fallers de la província.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia