Per fi, senyores i senyors. Per fi hem donat el tret a la millor festa del Món. Perquè entrem en el mes en què ens unim més que mai “per a tornar a sentir”. Aquest mes, valencians i valencianes de totes les parts del Món ens unim en un només per a començar “la millor festa del Món”: les Falles.

Després de moments complicats en els quals a causa de la pandèmia s’ha hagut de dir adeu, tornem amb més ganes que mai. Carregats d’il·lusió  i ganes de tornar a veure els carrers plens de monuments que desprenen llum, color i, sobretot, vida. De quedar a la una i mitja per a agafar bon lloc en la mascletà i escoltar les nostres màximes representants dir la mítica frase de: “senyor pirotècnic, pot començar la Mascletà”.

Tornem a recordar les nits de revetla en les quals entràvem amb el nostre grup, i acabàvem unint-nos amb gent de fora i formant noves amistats. I, sense cap dubte, la meua part favorita: ens tornem a posar la nostra rica indumentària. Cercaviles, recollides de premis i, sobretot, eixe acte en el qual milers de valencians, sent fallers o no, decideixen passar amb la finalitat de demanar els seus millors desitjos entre flors a la nostra “Mare de Déu”.

Tot això es pot dur a terme gràcies a grans equips que es troben darrere de cada falla. És molt bonic l’arribar la setmana de Falles i veure-ho tot en perfecte ordre, sense que res falle i tindre el sentiment a flor de pell. Però, i què passa amb les juntes directives? Presidents, vicepresidents, secretaris, cassalers…Eixos que, encara que siga pur estiu o hivern, es fiquen en milers de reunions per a assegurar-se, tant a ells mateixos com als seus, que tot isca redó.

Eixos artistes que són els encarregats de donar-li vida a la festa i es passen mesos i mesos tancats en grans tallers per a crear màgia.

Indumentaristes… Què faríem sense ells? Perquè, gràcies a ells, tots anem de punt d’once i es deixen la pell per traure el màxim partit a la nostra indumentària.

Pirotècnics… Encarregats de portar l’olor de pólvora i a sentiment a cadascun dels racons de València. Crear tant xiulets d’oïdes, com el sentiment valencià.

Gràcies de cor! Sense el vostre esforç i acompliment posat, any rere any, aquesta festa  no seria possible.

A més, arriba el moment dels nostres màxims representants. Eixes falleres majors i presidents que són els encarregats de representar amb orgull a cadascuna de les seues comissions en diferents llocs de València. És el vostre moment. Viviu-ho al màxim i sigueu conscients que us esperen les “Falles del canvi”, un canvi que ha ajudat a créixer, formar-se i sobretot madurar. Perquè el col·lectiu faller s’ha vist des d’en les millors fins i tot en les pitjors situacions.

Som i serem el major col·lectiu que ha sigut creat fins al moment i res ni ningú podrà amb nosaltres.

Tinc la sort de poder dir, amb orgull, que soc valenciana i, sobretot, “fallera de cor”. De despertar-me ràpid i de ficar-me al llit a les tantes. D’agafar amb les meues millors energies el vestit i no llevar-me’l fins que es decidisca acabar l’acte. Només els reals m’entendran.

Senyores i senyors, que tremole el mes de març perquè tornem més forts que mai! Tornen els valencians, els fallers, tornen: LES FALLES!.

VISCA VALENCIA I VISQUEN LES FALLES!!!

Escrit per Vega Archer
Imprimir article
Comenta aquesta notícia