Bétera ja es respira l’ambient faller que donarà inici aquest dissabte amb la Crida als peus d’uns dels emblemes patrimonials del municipi: el Castell.

Els actes començaran aquest divendres, 11 de març, amb la tradicional Cantà on el cant valencià versarà a les Falleres Majors de totes les comissions. L’acte donarà inici a les 22.30 hores a les portes de l’edifici de l’Ajuntament de Bétera. Posteriorment, aquest acte continuarà en la Falla La Barraca, la Falla Gran Via de l’Est, la Falla Gran Via del Sud, la Falla La Albereda i la Falla El Carraixet.

El dissabte, 12 de març, el Castell acollirà la Crida on les Falleres Majors de Bétera, acompanyades de les Falleres Majors de les cinc comissions falleres, donaran el tret d’eixida oficial a les festes josefines i convidaran a tota la ciutadania a gaudir de les tan esperades Falles 2022. Tot això amb un espectacle audiovisual que conjugarà a la perfecció la llum, el so i el foc als peus de l’emblemàtic Castell de Bétera. Aquest acte donarà inici a les 19.30 hores.

A més a les 23.30 hores la música de l’Orquestra Evasió farà ballar a tots els fallers i falleres en el recinte de Fruits Bétera.

El diumenge, 13 de març, Mas Camarena, gaudirà d’una jornada típica de Falles amb un concurs de paelles que finalitzarà amb una Mascletà. L’esdeveniment donarà inici a les 12.00 hores.

La setmana fallera seguirà amb la Plantà, el 15 de març, on les cinc comissions de Bétera trauran al carrer els seus monuments que seran examinats pel jurat el matí següent.

El dimecres 16 de març, a les 17.30 hores, arrancarà el famós homenatge al Xiquet de Bétera que congregarà a tots els fallers i falleres del municipi. En finalitzar, la Casa de la Cultura acollirà el lliurament de premis.

La Cavalcada tindrà lloc el pròxim 17 de març, mentre que l’ofrena a la Verge dels Desemparats serà el 18 de març, a partir de les 17.00 hores, i anirà des de la Glorieta fins a l’Església de La nostra Senyora dels Desemparats.

El dissabte 19 de març començarà amb l’ofrena a San José a l’església de la Puríssima i després tindrà lloc una missa a l’Església dels Desemparats. En finalitzar l’eucaristia, la pólvora farà vibrar a tots els veïns i veïnes amb 5 mascletàs.

La Cremà infantil començarà a les 21.00 hores i els monuments majors es cremaran per ordre dels premis: a les 23:*00h el 5é i 4t premi, a les 23.30 hores el 3r i 2n premi i a les 00:15h el 1r premi.

Amb tots aquests actes, el regidor de Festes, Manuel Pérez, ha convidat “a tots i a totes a participar en cada acte i activitat i a gaudir en harmonia d’aquests dies de convivència”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia