Des de fa més d’una de setmana, Bétera està commemorant el Dia de la Dona amb diferents activitats al costat de les associacions de la Dona que hi ha a Bétera.

Així, entre altres, el passat dimarts el consistori de Bétera va eixir al carrer a reivindicar el paper de la dona i va triar el Mercat per a dur a terme una campanya de conscienciació i sensibilització a la ciutadania. D’aquesta manera, va compartir el mateix missatge d’igualtat entre homes i dones, posant en valor a les dones que dia a dia fan Bétera.

D’altra banda, un autobús va eixir de Bétera per a participar en la manifestació del 8M a València.

Entre altres activitats, el passat dijous, 09 de març,  més de 300 dones del municipi van assistir a l’espectacle “Dona, Vida i Riure” que ens va fer somriure i reflexionar, a parts iguals, sobre la desigualtat existent en l’actualitat.

Aquesta jornada va finalitzar amb el tradicional Sopar de la Dona que va estar precedit per les paraules de les Associacions de Dones de Bétera: Dones Progressistes, Tyrius, Pro Casa de la Dona i Amanecer i que va continuar amb la regidora municipal de Dona i Igualtat, María Segura, qui va apostar per la unitat de les dones i la importància d’avançar en la lluita per una igualtat efectiva i real”. Per a finalitzar, l’Alcaldessa, Elia Verdevío, va posar de manifest “la gran faena que han fet les nostres antecessores i el gran camí que han recorregut fins a arribar hui on estem”, assenyalant també, “la valentia i el coratge de les dones hui, demà i sempre”.

Així mateix, es va realitzar un homenatge a les dones que s’han llançat a l’aventura empresarial durant l’any 2020/21 i han posat en marxa negocis locals. Elles són: Mª Cruz Alcalá Selva, Yoraima Coromoto Tortonese, Silvia Antón Teresa, María Paz Mendoza Rodríguez, Núria Martínez Navarro i María Isabel Mejías Muñoz.
D’altra banda, demà diumenge, 13 de març, tindrà lloc la inauguració del Mural per la Igualtat organitzat per l’associació Pro Casa de la Dona de Bétera. L’acte donarà inici sobre les 11.00 hores. Ací teniu algunes imatges del procés de treball, realitzat amb la participació d’estudiants de l’IES Les Alfàbegues.
A la vesprada, serà el torn per a l’últim acte d’enguany sobre el Dia de la Dona. A les 18.00 hores, l’auditori de la Casa de Cultura acollirà la representació teatral de l’obra “Lletges”.
Així mateix, cal dir que el passat dilluns el Ple ordinari del mes de març va presentar en el primer punt de l’ordre del dia la Declaració Institucional del Dia de la Dona. No obstant això, com el membre de Vox no va donar suport a aquesta, la declaració va deixar de ser com a tal i va tindre que passar a tractar-se com a proposició dins del punt 16.4 de l’ordre del dia.
La proposició va ser aprovada finalment amb els vots a favor del PP, Mas-Camarena-Torre en Conill, Ciutadans, Compromís, PSPV-PSOE, regidora no adscrita i l’únic vot en contra de Vox.
A continuació, adjuntem les intervencions del diferents portaveus:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia