L’Ateneu de Bétera ha preparat per a aquest diumenge, 13 de març, una nova passejada per la Calderona. En aquesta ocasió, el lloc escollit és la Font de Deula de Serra. El punt de trobada de les persones interessades serà l’Albereda de Bétera (davant de “El gato negro”), a les 09.15 hores. També es pot acudir directament a Serra, a l’Avinguda de Deula, sobre les 09.45 hores, des d’on marxaran tots els assistents en ruta.

La ruta comença a la Font de Deula. Des d’allí, serpentejant el curs del barranc, s’anirà pujant per senda fins a la partida de les Coves. Des d’aquesta pista, baixaran fins arribar al collao de l’Espartal. Des d’aquest encreuament de camins, podran accedir pel sender de l’esquerra al cim de la Gorrisa, des d’on podran contemplar bones vistes.
Continuaran per la pista forestal. Després de passar per la Font de Potrillos, arribaran a Serra. Des de alli aniran al punt d’inici i serà el final de la ruta.

Aquest racó és un dels més volguts de la localitat per la seua bellesa, sobretot després d’haver plogut, ja que l’estampa que ofereix és espectacular en poder observar-se com cau l’aigua cau en cascada entre les roques de la muntanya.

Aquesta està situada a l’oest de Serra, molt pròxima del nucli urbà i a l’abric i peus de la muntanya de la Gorrisa. És una font d’eixida natural.

La zona, que està situada a 360 metres sobre el nivell de la mar en plena Serra Calderona, disposa d’una xicoteta àrea recreativa amb taules i bancs, per la qual cosa a més de poder admirar la seua bellesa en trobar-se a l’abric i peus de la muntanya de la Gorrisa -nom que també dona a la ruta senderista a la qual pertany la font, la ruta senderista 2 o ruta Gorrisa.

La distància és de 8,90 Km. quilòmetres i el desnivell positiu és de 224 metres.
L’altitud màxima és de 568 metres i el desnivell negatiu és de 321 metres.
L’altitud mínima és de 330 metres amb una durada aproximada de 3 hores i mitja.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia