Ahir dissabte, 12 de març, Bétera va viure una nit màgica. El Món faller es va congregar a la porta principal del Castell de Bétera per a celebrar “La Crida 2022”. Després de dos anys d’espera, com a novetat, el Castell va ser el lloc escollit per a dur a terme aquest esdeveniment tan important per al Món Faller.

Amb un aspecte renovat, després dels treballs de restauració, aquest edifici va lluir les millors gales per a l’ocasió reafirmant el seu caràcter emblemàtic per a la població de Bétera. El color morat amb motiu de la setmana de la dona va ser el primer que es reflectia a les torres altes del castell. Seguidament, també es va poder veure la bandera d’Ucraïna com a suport a l’agressió que està patint per Rússia. Després, els allí presents també van poder veure altres imatges on s’indicava el nom de cada Falla i els dels seus màxims representants, així com de les Falleres Majors del poble. Com no, la reial senyera també va ser part de les imatges projectades. D’altra banda, els estendards de cada comissió estaven col·locats en la part dreta d’una de les torres inferiors.

L’oratge va respectar aquesta cita fallera on, abans de les 19.30 hores, ja començava a respirar-se il·lusió i ganes de tornar a gaudir de les festes josefines amb més força que mai. Passades les 19.30 hores, l’ambient faller es va instal·lar per complet a aquest emplaçament. Els membres de les diferents comissions del municipi arribaven amb els seus mocadors i parques amb el seu color identificatiu, així com globus i altres elements també del color de cada comissió. A més a més, les pancartes amb els noms i imatges dels màxims representants fallers de 2022 tampoc van faltar. Per descomptat, les xarangues de cada comissió també van fer sonar la seua millor música de carrer.

En primer lloc, la fallera i membre de Junta Local Fallera, Mari Carmen Sánchez, va donar-li la benvinguda a la Reial Senyera de València.

Seguidament, va ser el moment de nomenar a la Fallera Major Infantil i al President Infantil de la Falla La Barraca, així com a la Fallera Major i President d’aquesta comissió, Daniela Redondo i Izquierdo, Pablo Siñuela i LaraSandra Buendía i Lleó Francisco Miguel Sandiego i Campos, respectivament.

Posteriorment, va arribar el torn dels màxims representants infantils i majors de la Falla L’AlberedaAndrea Toral i NavarroGuillermo Toral i Navarro, Vanessa Navarro i Clavel Isaac Rodríguez i Gutiérrez.

A continuació, van ser mencionats els representants de la Falla CarraixetÉrika Poveda i DomínguezÁlvaro Amposta i PonsJulia Garrido i Montagut Valeriano Moreno i López.

En quart lloc, van ser nomenats els representants de la Falla Gran Via de l’EstElena Carretero i HerreraErik Castillo i AparísiNatalia Asensi i Enguíndanos Miguel Lucio Pérez i Pérez.

Després, va arribar el moment de les Falleres Majors i els Presidents de la Falla Gran Via del SudKaren Ibáñez i MartínezMaties Marqués i DuránMarta Piá i Vila Vicent Manel Miret i González.

Finalment, les Falleres Majors del municipi, la Fallera Major Infantil, Carla López i Capella i la Fallera MajorMª Ángeles Valls i Aparísi, van ser mencionades, acompanyades del regidor municipal de Festes, Manuel Pérez, l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, el president de Junta Local Fallera, Edgar Jorro i Costa,  Justo Javier Sánchez i Taroncher, i altres membres de la citada Junta. Altres autoritats que formen part de la corporació municipal (PP, Mas Camarena-Torre en Conill, Ciutadans, PSPV-PSOE i Compromís), van també acompanyar a tots els màxims representants.

Una vegada col·locats tots els representants i autoritats municipals anteriorment citats, en les escales del Castell, va arribar el moment dels discursos de cada Fallera Major. Començant pel mateix ordre d’entrada, cada representant de cada comissió va oferir unes emotives i esperançadores paraules per al Món Faller. Aquests discursos que anaven enllaçant-se, formant un meravellós text, van comptar amb el mínim detall sense deixar de costat a cap element, sector i persona que fa possible la festa fallera. Les màximes representants van tindre paraules per a aquelles persones que ja no estan entre nosaltres, per als indumentaristes, floristes, artistes fallers, músics, pirotècnics, familiars… La pandèmia tampoc va faltar en els discursos. Però, sobretot, les representants van posar èmfasi en la seua il·lusió perquè “Ja estem en falles”. La benvinguda a les Falles 2022 va donar-se inclús en diferents idiomes, per a demostrar que tots i totes són benvinguts a les festes josefines.

Després d’aquests discursos enllaçats, va arribar el torn de cada Fallera Major del Poble. En primer lloc va parlar Carla, qui també va oferir una calorosa i emotiva benvinguda a les Falles, després de dos anys d’espera. Seguidament, Mª Ángeles va també brindar unes boniques paraules carregades d’emoció i alegria.  Per a concloure la ronda de discursos, l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, va ser l’encarregada de mostrar el seu suport i el del consistori a tot el Món Faller i, en especial, a cada representant, posant en valor la importància de les Falles a Bétera.

La primera edil va fer entrega de les claus de la ciutat a Carla i  Ángeles. Així mateix, Elia i altres autoritats van obsequiar a cada Fallera Major del municipi un detall floral.

L’himne de València va tancar aquesta part de l’acte, ja que l’acte va concloure amb una sorpresa.

Un fantàstic audiovisual projectat a les torres del Castell va deixar bocabadats a tots els assistents, el qual va donar pas a un espectacle pirotècnic, el qual va posar punt final a la “Crida 2022”.

Demà publicarem un vídeo de l’acte, amb part de les intervencions de les màximes representants.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia