La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha aprovat l’ampliació en dos mesos del termini de justificació de les subvencions extraordinàries de suport a la solvència empresarial per la COVID-19, el conegut com Pla Resistir Plus, segons publica aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

En concret, s’amplia el termini de justificació de les ajudes en dos mesos per a tots aquells beneficiaris que ja han rebut les subvencions. En el cas de beneficiaris que reben el pagament de l’ajuda en les pròximes setmanes després de l’aprovació dels seus recursos, és a dir, amb posterioritat a la publicació d’aquesta resolució, el termini finalitzarà als tres mesos des del pagament de l’ajuda concedida.

“Donades les especials característiques de les ajudes es fa ineludible la necessitat d’ampliar el termini de presentació de la justificació i establir un més apropiat perquè els beneficiaris puguen dur-la a terme dins del termini i en la forma escaient”, ha indicat la directora general de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera, Dolors Furió.

“El nostre objectiu és posar-li’l més fàcil a les empreses i persones autònomes, “perquè ningú perda la subvenció i no es produïsquen reintegraments i, en definitiva, que es puguen aprofitar al màxim les ajudes del programa”, ha explicat la directora general.

El procés de justificació de les ajudes va ser modificat pel Decret 192/2021, de 3 de desembre, del Consell, per la qual cosa es considera necessari adaptar els procediments de justificació de les ajudes en els casos en els quals la subvenció concedida per import igual o superior a 60.000 euros requerisca aportació d’informe de persona auditora de comptes inscrita com a exercent en el Registre Oficial d’Auditors de Comptes, dependent de l’Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes.

El Pla Resistir Plus són ajudes directes de la Línia COVID de l’Estat a persones autònomes i empreses de la Comunitat Valenciana per a reforçar la seua solvència i contribuir a la reducció del seu endeutament. Tenen caràcter finalista i es concedeixen de manera directa. Fins al moment, la iniciativa ha injectat ja 311,9 milions d’euros en ajudes directes a 16.248 persones beneficiàries.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia