Metrovalencia ha programat un ampli dispositiu humà i tècnic per a fer front a les necessitats de les persones usuàries durant les . El major esforç de planificació tècnica i de personal per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) es produirà en els principals dies festius.

Enguany s’iniciarà el servei 24 hores a partir del dimarts 15 de març fins a la matinada del dia 20, una vegada finalitzada la tradicional Cremà. Seran cinc dies amb 120 hores de servei continuat en els principals destins de la xarxa, recuperant el servei habitual de Falles anteriors a la crisi de la COVID-19.

En Falles, FGV reforça l’atenció als viatgers i viatgeres per a generar tranquil·litat, confiança i garantir que es complisquen totes les mesures i recomanacions sanitàries a l’hora d’utilitzar el transport públic.

L’ús de la màscara és obligatori a l’interior i exterior de les instal·lacions, així com en trens i tramvies; es mantenen els dispensadors de gel hidroalcohòlic; i es recorda que està prohibit accedir amb globus, material pirotècnic i en determinats moments i trams de la xarxa subterranis amb bicicletes.

La gran quantitat de desplaçaments d’usuaris habituals i turistes que es produeixen durant les Falles fa necessari un increment del personal que atén a aquests. En aquest sentit, FGV incorporarà del 10 al 20 de març a 48 agents d’estacions de les seues Borses de Treball per a ajudar a l’habitual plantilla de treballadors de l’empresa pública.

Aquests treballadors i treballadores se sumen als 32 incorporats al gener d’enguany amb motiu de la pandèmia i per a informar sobre la integració tarifària.

A més, també es reforçarà el nombre de vigilants de seguretat i s’ha programat un ampli pla per a fer front a les necessitats de neteja i manteniment dels dies festius.

Com a novetat, la Generalitat afig als serveis especials, per primera vegada, els nous títols de transport SUMA, que integren en una sola targeta i amb el mateix preu, el transport públic de l’àrea metropolitana de València de Metrovalencia, MetroBus, EMT i Renfe-Rodalia. Les noves tarifes que inclouen a RENFE són SUMA 10, de 8 euros per a una zona, enfront dels 9 euros anteriors i 15,50 euros; 12 euros per a dues zones que ha substituït als de 20,90 euros i 26,90 euros, i 20 euros per a l’Aeroport enfront dels 26,90 d’abans.

A més del consegüent benefici econòmic, amb aquests nous títols es fomenta la intermodalitat amb transbord gratuït durant 90 minuts en una zona i 110 en dues.

En Falles cal tindre en compte que, per motius de seguretat, les estacions de Xàtiva i Colón romandran tancades de 12.30 a 14.30 hores el 16, 17, 18 i 19 de març. Es recomana eixos dies i a eixes hores que s’utilitzen les instal·lacions d’Àngel Guimerà, Plaça Espanya, Albereda i Bailèn, segons els orígens dels viatges.

Al seu torn durant les nits, l’estació d’Albereda es tancarà al públic dues hores abans de l’inici dels castells de focs artificials els dies 16, 17 i 18 de març i es mantindrà sense servei fins a un temps després de la conclusió d’aquests. Els viatgers que desitgen desplaçar-se fins a l’Albereda en eixa franja horària, podran baixar-se en les estacions immediates de Facultats o Colón.

Els Espais del Client de Colón i Xàtiva, els Centres d’Atenció al Client (CAC) de la xarxa de Metrovalencia (Benimamet i Aeroport) i els Punt del Client (Empalme, Àngel Guimerà i Mislata) estaran oberts per a informar els usuaris, amb els horaris habituals segons el dia i el centre, a excepció de Xàtiva que augmenta el temps d’atenció.

A més, el telèfon d’informació (900 46 10 46) estarà disponible les 24 hores en els principals dies de Falles. Els horaris també estan disponibles en estacions, www.metrovalencia.es, i s’ofereix més informació des de @metrovalencia i facebook/metrovalencia.fgv.

Metrovalencia connecta, amb les seues 138 estacions, baixadors i parades de sis línies de metro i tres de tramvia, gran part dels llocs on es desenvolupen actes festius, des de les mascletaes (Xàtiva, Colón -si es viatja prompte ja que per motius de seguretat es tanca de 12.30 a 14.30 hores-, Bailèn, Ángel Guimerá, Plaça Espanya i Pont de Fusta, fins a la cremà de la Plaça de l’Ajuntament (Xàtiva, Colón, Bailèn, Ángel Guimerá, Plaça Espanya i Pont de Fusta), passant pel recorregut de la Cavalcada del Ninot, els castells de focs artificials (Pont de Fusta, Colón, Aragón, Facultats i Albereda, si es viatja prompte, ja que es tanca per motius de seguretat dues hores abans de l’inici dels castells) l’Ofrena de Flores a la Verge dels Desemparats (Pont de Fusta, Colón, Xàtiva, Ángel Guimerá i Plaça Espanya), les corregudes de bous (Xàtiva, Bailén i Plaça Espanya) i la Nit del Foc (Pont de Fusta, Colón, Aragón, Facultats i Albereda, si es viatja prompte).

Les principals deu poblacions de l’àrea metropolitana (Torrent, Paterna, Quart de Poblet, Mislata, Alboraia, Manises, Burjassot, Godella, Paiporta i Picanya) es poden comunicar en menys de 20 minutos amb el centre de València gràcies a Metrovalencia. D’aquesta manera, l’estació de Plaça Espanya, la tercera en volum de viatgers durant les Falles, comunica en 19 minuts amb la de Torrent Avinguda, 17 amb la de Paterna, 15 amb la de Godella, 13 amb la de Picanya, 12 amb la Burjassot i 11 amb la de Paiporta. De la mateixa manera, la de Xàtiva, la primera en el rànquing d’usuaris, tant en Falles com en la resta de l’any, enllaça en 19 minuts amb la de Manises, en 14 amb la de Quart de Poblet, 12 amb la d’Alboraia-Peris Aragón i només en 8 minuts amb la de Mislata.

Metrovalencia ofereix de manera gratuïta, gràcies al sistema Pàrquing + Metre (P+M), un total de 1.439 places d’estacionament repartides en les estacions de Llíria (41), Pobla de Vallbona (40), l’Eliana (39), Massarrojos (62), Rocafort (54), Empalme (40), Seminari – CEU (48), Font del Pitxer (52), Bétera (60), Font Almaguer (42), València Sud (590), Sant Ramón (3), La Presa (123), Masia de Traver (198) i Riba-roja de Túria (47).

A més, cal afegir les 50 places posades en servei per part de l’Ajuntament de Paiporta; les 23 del de Paterna; les 115 de Sant Isidre; les 30 de Benaguassil 1r; les 562 de Quart de Poblet; les 133 de Santa Rita i les 250 de Burjassot, que sumen altres 1.163 places, totes elles en els voltants de les estacions i parades citades.

Amb aquest servei, FGV vol fomentar l’ús del transport públic mitjançant la intermodalitat i l’intercanvi del vehicle privat amb el metre, facilitant l’accés a la xarxa de Metrovalencia a tots aquells usuaris que no tenen una parada de metro pròxima, contribuint, a més, a la descongestió del trànsit viari en superfície i a la cura al medi ambient.

A més les estacions d’Empalme, Torrent Avinguda, Alboraia-Peris Aragó i Quart de Poblet disposen de cicloparcs, aparcaments de bicicletes d’accés limitat disponibles gratuïtament amb la targeta de transport per als usuaris i usuàries.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia