Com a novetat, abans de l’entrega de premis dels monuments, Bétera ha acollit aquesta vesprada l’ofrena al Xiquet de Bétera. Aquest acte, normalment es celebra l’últim dia de les Festes Falleres. Enguany ha sigut la primera vegada que s’ha dut a terme aquest canvi.

Cal dir que, Joan Casanoves, conegut com ‘El xiquet de Bétera‘ va recórrer amb la seua inoblidable veu bona part de les comarques valencianes, convertint-se en un dels cantaors més representatius del cant valencià del segle XX. La localitat que el va veure nàixer, Bétera, compta amb un carrer amb el seu nom artístic. És allí on cada any, de manera tradicional, les comissions falleres del municipi i les Falleres Majors de Bétera li fan una ofrena de corones de llorer.

Enguany, aquest esdeveniment s’ha dut a terme de la mateixa manera encara que en un dia diferent. Així, els màxims representants de cada comissió, encapçalats per l’estendard de la seua comissió li ha fet entrega de la seua corona de llorer. La música de cada xaranga tampoc ha faltat en aquest acte. Després de la citada ofrena, ha arribat el torn per al Cant Valencià, on s’han dedicat diverses peces al “Xiquet de Bétera”. A continuació, oferim una gran fotogaleria d’aquest primer esdeveniment de la vesprada. Demà, oferirem un vídeo de la citada ofrena.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia