La regidoria municipal de Dona i Igualtat del consistori de Bétera ha posat en marxa la campanya “Les Falles de Bétera lliures d’agressions sexuals”. Aquesta iniciativa s’ha presentat conjuntament amb la Junta Local Fallera i les cinc comissions del municipi: Falla La Barraca, Falla l’Albereda, Falla Carraixet, Falla Gran Via de l’Est i Falla Gran Via del Sud.

Per a dur a terme aquesta campanya, en cada Comissió Fallera s’ha establit una persona encarregada que estarà en continu contacte amb l’Ajuntament i la Policia Local en cas d’agressió. Per a conscienciar, sensibilitzar i visibilitzar aquesta iniciativa des de l’àrea de Dona i Igualtat s’han elaborat uns cartells, dissenyats pels alumnes del Taller d’Ocupació de Disseny de Productes Gràfics, que estaran col·locats en els casals i/o carpes falleres i que contenen unes normes bàsiques per a procedir en cas d’agressió.

Així mateix, el cartell inclou el senyal de socors a realitzar amb les mans en cas de necessitar ajuda. El protocol establit també recull un espai segur on se situarà a la víctima en cas de produir-se una situació violenta.

Bétera treballa per a tindre unes festes falleres en harmonia i plenes d’igualtat, diversitat, tolerància i lliures de qualsevol tipus d’agressió.

“L’objectiu és gaudir d’unes Falles més segures per a totes, en les quals regne la responsabilitat i es minimitze al màxim qualsevol tipus d’agressió. A Bétera tenim un compromís ferm com a municipi contra la violència de gènere que som”, ha destacat  l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

“Combatre la violència masclista és una qüestió de tots d’ahí la importància d’implicar el col·lectiu faller per a complir amb l’objectiu de rebuig total a la violència cap a les dones”, ha explicat la regidora municipal de Dona i Igualtat, María Segura.

Des de la regidoria també han subratllat “la importància de la col·laboració ciutadana per a previndre qualsevol tipus d’agressió”. A més d’indicar que “és fonamental actuar en aquests casos des de la prudència i la calma posant en alerta als nostres cossos i forces de seguretat ciutadana”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia