Com ja vam comentar ahir, aquest dimecres 16 de març, Bétera va acollir l’ofrena al Xiquet de Bétera. Aquest acte, normalment es celebra l’últim dia de les Festes Falleres. Enguany ha sigut la primera vegada que s’ha dut a terme aquesta variació.

Així, els màxims representants de cada comissió, encapçalats per l’estendard de la seua comissió li van fer entrega de la seua corona de llorer al monument del Xiquet de Bétera. Després de la citada ofrena, va arribar el moment per al Cant Valencià (Cant d’Estil) on se li va dedicar a l’homenatjat diverses peces.

Joan Casanoves, conegut com ‘El xiquet de Bétera‘ va recórrer amb la seua inoblidable veu bona part de les comarques valencianes, convertint-se en un dels cantaors més representatius del cant valencià del segle XX. La localitat que el va veure nàixer, Bétera, compta amb un carrer amb el seu nom artístic. És allí on cada any, de manera tradicional, les comissions falleres del municipi i les Falleres Majors de Bétera li fan una ofrena de corones de llorer.

Ahir vam oferir una gran fotogaleria d’aquest primer esdeveniment dels quatre dies fallers a Bétera. Si no l’heu vist, podeu accedir a ella a través d’aquest enllaç: clic ací.

A continuació, oferim un vídeo de la citada ofrena a Joan Casanoves.

  • Vídeo de l’ofrena al Xiquet de Bétera 2022.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia