La Generalitat Valenciana ha oferit 7 milions de places de metre i tramvia amb motiu de les Falles 2022 amb el servei de Metrovalencia, en els dos caps de setmana previs a les festes, el 5 i 6 i el 12 i 13 de març, més els dies principals,15, 16, 17, 18, 19 i matinada del 20 de març.

Aquests serveis especials han suposat un gran esforç tècnic i humà per a l’empresa pública i se sumen a les circulacions habituals que ofereix Metrovalencia. L’objectiu de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va orientat a garantir el desplaçament de totes aquelles persones usuàries que vulguen participar en els actes festius de les Falles.

D’aquesta manera, Metrovalencia ha oferit 2.108 serveis especials, a més dels ordinaris (que suposen 12.085 en el còmput de les nou jornades citades), cosa que significa 14.193 metres i tramvies des dels citats caps de setmana previs a les Falles fins a la *Cremà del dia 19 i matinada del dia 20 de març.

En els principals nou dies festius, els metres i tramvies posats en circulació per Metrovalencia recorren 237.110 quilòmetres l’equivalent a 5,9 voltes al món, entre els 204.750 km dels serveis ordinaris i els 32.360 km dels serveis especials.

Les freqüències varien en funció del dia, franja horària i destí, per la qual cosa es recomana als usuaris que s’informen del pas dels trens en la pàgina web de Metrovalencia (www.metrovalencia.es), en el telèfon gratuït 900 461 046 o en les pròpies estacions. A més, la comunicació es pot establir a través de les xarxes socials de Facebook (facebook.com/metrovalencia.fgv) i twitter (@metrovalencia).

Metrovalencia ha incorporat a 24 nous agents d’estació temporals per a prestar servei durant la celebració de Falles. Aquest personal se sumarà als 32 agents d’estació, també temporals, que des de gener estan informant en les principals estacions sobre les mesures sanitàries adoptades contra la Covid-19 i solucionant els possibles dubtes que les persones usuàries puguen tindre del nou mapa zonal i tarifari.

Les estacions de Xàtiva i Colón continuen tancades al públic durant el tret de mascletaes dels principals dies festius de Falles que resten, 18 i 19 de març, seguint les recomanacions realitzades per la Junta de Seguretat de la Subdelegació del Govern.

L’horari de tancament és de 12.30 a 14.30 hores i l’objectiu és evitar aglomeracions que suposen qualsevol tipus de risc per als ciutadans i visitants que per milers es concentren en el centre de València per a gaudir de les tradicionals mascletaes.

Metrovalencia recomana als seus clients que utilitzen estacions alternatives per a aqueixos dies (Albereda, Plaça Espanya, Bailèn i Àngel Guimerá, segons orígens), s’informen de les mateixes a través de la web www.metrovalencia.es i xarxes socials i seguisquen en tot moment les indicacions de megafonia, *teleindicadores i del personal d’FGV distribuïts per la xarxa.

Respecte dels castells de focs artificials, també per recomanació de la Junta de Seguretat, l’estació d’Albereda s’està tancant dues hores abans del tret de castell de focs artificials i així es mantindrà aquesta última nit quan se celebra la Nit del Foc.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia