A causa de les previsions meteorològiques, el passat dijous es va decidir suspendre l’Ofrena floral a la Mare de Déu dels Desemparats de Bétera. Per a prendre aquesta decisió, va tindre lloc una reunió de presidents de les cinc comissions de Bétera (La Barraca, L’Albereda, Carraixet, Falla Gran Via de l’Est i Falla Gran Via del Sud), Junta Local Fallera de Bétera i l’Ajuntament del municipi.

Segons està previst, aquesta junta local i els presidents tancaran una nova data en un termini màxim de 3 setmanes, quan les condicions climatològiques siguen més favorables.

No obstant això, els màxims representants de les cinc comissions, així com les Falleres Majors de Bétera van arribar un poc abans de les 17.00 hores a les portes de l’església dels Desemparats per a procedir a ofrenar a la verge dins aquest temple sagrat. El consistori entregarà la resta de rams el dilluns en el cadafal.
La colla de dolçaina i tabal Xe que Burrà va ser la primera en entrar a l’església per a amenitzar l’ofrena. Allí dins estaven els familiars més pròxims als màxims representants, una representació de la corporació municipal de l’Ajuntament de Bétera i els fotògrafs de les comissions. La redactora de Betera.com, Carmen Sorlí i Contreras, va ser l’encarregada d’anar mencionant als màxims representants per ordre, mentre entraven a ofrenar a la Mare de Déu. Per aquest motiu, no tenim imatges de dins l’església. Cal dir que el rector d’aquesta esglésiaDon José, va cedir el seu espai i el seu micròfon de les eucaristies per poder dur a terme aquesta presentació de cada màxim representant. Sense la seua col·laboració i la coordinació de Junta Local Fallera, aquesta xicoteta ofrena no hi haguera sigut possible.

Els primers a fer entrega dels seus rams van ser els màxims representants infantils de la Falla La Barraca, la xiqueta Daniela Redondo i Izquierdo, acompanyada del xiquet Pablo Siñuela i Lara. Seguidament, van entrar la Fallera Major de La Barraca, Sandra Buendía Lleó i el president d’aquesta comissió, Francisco Miguel Sandiego i Campos.

Després d’una foto conjunta dels quatre, van seure per poder rebre a la Fallera Major Infantil de L’Albereda, la xiqueta Andrea Toral i Navarro, acompanyada del President Infantil, el seu germà Guillermo Toral i Navarro. Posteriorment, els allí presents van rebre a la Fallera Major de L’Albereda, Vanessa Navarro i Clavel, acompanyada del President de la comissió, Isaac Rodríguez i Gutiérrez.

A continuació, va arribar el torn dels màxims representants de la Falla Carraixet. En primer lloc, la Fallera Major Infantil, Érika Poveda i Domínguez i el President Infantil, Álvaro Amposta i Pons. A Erika i Álvaro, li va seguir la Fallera Major del Carraixet, Julia Garrido i Montagut, acompanyada del President Valeriano Moreno i López.

Els representants infantils de la Falla Gran Via de l’Est, la Fallera Major Infantil, Elena Carretero i Herrera i el president Infantil, Erik Castillo i Aparísi, van ser els següents en entrar.

A ells, van seguir-los la Fallera Major de la Falla Gran Via de l’Est, Natalia Asensi i Enguíndanos i el President de la comissió Miguel Lucio Pérez i Pérez.

La Falla Gran Via del Sud era qui, seguidament li feia entrega a la Mare de Déu dels Desemparats de la seua ofrena. En primer lloc, la Fallera Major Infantil Karen Ibáñez i Martínez i el president Infantil, Maties Marqués i Durán i, posteriorment, Marta Piá i Vila, Fallera Major 2022 de la Falla Gran Via del Sud acompanyada pel seu President Vicent Manel Miret i González.

Finalment, entraven les Falleres Majors de Bétera: la Fallera Major Infantil Carla López i Capella, acompanyada del membre de Junta Local Fallera, Vicente Coscollar i Inglés i  Ángeles Valls i Aparísi, Fallera Major de Bétera, acompanyada pel vicepresident de Junta Local Fallera, Justo Javier Sánchez i Taroncher.

Després d’aquesta ofrena a la nostra mareta, tots els representants es van fer una foto per al record, on també van sumar-se la presentadora de l’acte i l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, i el regidor municipal de Festes, Manuel Pérez.

Una vegada van eixir tots de l’església es va cantar l’himne de València. A les portes del temple també estaven esperant alguns membres de les cinc comissions falleres de Bétera. Les imatges adjuntes a aquesta notícia estan fetes a les portes de la citada església per la nostra redactora, amb el seu mòbil.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia