Les inscripcions per a la XII Carrera dels Arbres i Castells a Camp de Túria es tanquen hui diumenge, 20 de març. Es tracta d’una prova per equips que es disputarà, si la situació sanitària i l’oratge ho permet, el cap de setmana del 26 i 27 de març.

Cal recordar que en aquesta edició hauran 13 etapes. Es disputaran 7 el dissabte i 6 més el diumenge pel que els equips podran estar compostos per un mínim de 7 corredors/as i un màxim de 13.

Es tracta d’una prova esportiva que se celebra per equips i per etapes. Durant tot un cap de setmana les diferents etapes que componen la competició recorren els municipis de Camp de Túria.

Proves d’asfalt, de muntanya, combinades, algunes més exigents amb altres amb menor grau de duresa s’intercalen en un recorregut que cerca potenciar a través de l’esport la grandesa d’una comarca situada entre dos parcs naturals com són la Serra Calderona i el Riu Túria.

Entre les etapes, destaquen les que es descobreixen els seus arbres monumentals, com la olivera mil·lenària “La Fardeta”, a Casinos; Pi de Porxinos (Riba-roja de Túria); Pi de Salt (Nàquera), Paratges espectaculars com a “El Puntal dels Llops” d’Olocau; el bosc de sureres de “La Sabonera” a Gàtova; el paratge “Els Rodanes” a Vilamarxant i el parc fluvial del Túria. També seran testimonis dels començaments i finals d’etapa d’aquesta emblemàtica carrera.

També els castells constitueixen alguns dels escenaris en els quals es disputa aquesta carrera: el Castell del Real, entre Olocau i Marines Vell; la “Font del Frare” del S. XVIII a Olocau; el llogaret Morisc d’Olla a Marines Vell; el Molino de la Desisteix de Gàtova; el Castell del S. VIII de Serra. També es donen a conèixer el Castell de Bétera, situat en el centre de la població; el “Tossal de la Buitrera” a Llíria i la pujada al Real Monestir de San Miguel a Llíria i els senyorials castells de Benissanó, Bétera i Riba-roja de Túria.

Recordeu que existeixen classificacions per equips masculins, femenins i mixtos i categoria d’empreses. A més, com és habitual, el diumenge, si la situació sanitària ho permet, es farà una fi de festa amb una paella gegant per a totes les persones que han participat en la carrera tot el cap de setmana i es farà el lliurament de premis.

Les Carreres a Bétera tindran lloc el dissabte 26 de març:
  • Etapa 5ª: Nàquera – Bétera, distància 12,34km, dificultat moderada.
  • Etapa 6ª: Bétera – Sant Antoni de Benaixeve, distància 8,13km, dificultat moderada.
Inscriu el teu equip sense necessitat de tindre un club esportiu, equips de mínim de 7 persones, tria entre les 5 categories.
Inscripcions obertes a través de la pàgina web TOP RUN: https://toprun.es/…/xii-carrera-arboles-y-castillos-2022
Imprimir article
Comenta aquesta notícia