Des de l’Ajuntament de Bétera han posat en marxa l’Oficina d’Ajuda a Ucraïna per a prestar el nostre suport als qui més ens necessiten.

D’aquesta manera, a través de l’àrea de Drets Socials ofereixen els següents serveis:

1. Servei d’informació, orientació i assessorament a la població ucraïnesa que estiga a Bétera.

2. Informació per a la cessió d’habitatges. Qualsevol persona interessada a cedir gratuïtament habitatge a famílies ucraïneses podran fer-ho a través de la pàgina https://gvaoberta.gva.es/va/ucrania i del  formulari https://forms.office.com/r/zpmjpyylta.

Aquestes dades d’allotjament són vehiculades a través del sistema d’acolliment de protecció internacional regulat per la Generalitat Valenciana.

A més a més, des del consistori s’ha fet una crida a la ciutadania, sol·licitant voluntaris que parlen l’idioma ucraïnés per a ajudar-los en la traducció i interpretació de la població ucraïnesa a Bétera.

Per a contactar es pot fer mitjançant cita prèvia amb l’Oficina d’Ajuda a Ucraïna, telefonant al 96 169 87 14 o enviant un correu electrònic a ssociales.maribel@betera.es.

“Juntos por la Vida” trasllada a Espanya a més de 1.100 refugiats ucraïnesos

La Fundació “Juntos por la Vida” ha organitzat, des de l’inici de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia, el trasllat a Espanya de 1.100 persones refugiades que fugen de la guerra.

Aquest treball està sent realitzat per un equip de voluntaris que són a la frontera amb Polònia des del passat 2 de març i també pel personal de l’ONG des de València, ha informat Junts per la Vida en un comunicat.

A València han arribat des del 6 de març, en 9 autobusos, caravanes i un avió, un total de 550 persones, la majoria amb vincles previs, i han sigut acollits per famílies.

L’organització valenciana també ha facilitat el trasllat a 250 persones en altres transports organitzats des de la frontera, en col·laboració amb altres ONG a altres ciutats espanyoles.

A més, s’ha facilitat informació, ajuda i orientació des de la frontera perquè altres 300 persones ucraïneses pogueren arribar a Espanya.

Diàriament l’equip de voluntaris que és a la frontera atén, ajuda, i informa multitud de refugiats en el seu lloc d’atenció en el centre de recepció de Pzremysl, per on passen cada dia milers de persones fugint de la guerra d’Ucraïna.

Algunes d’aqueixes persones arribaven en els dos últims dies en dos autobusos a Fira València. En un d’ells venia Eva, una bebé de tan sols 10 dies, nascuda en plena invasió, que començava la seua vida amb la seua mare fugint lluny del seu país.

Aquest dissabte a la vesprada arribava l’últim autobús, noliejat per l’empresari valencià Juan Manuel Baixauli, amb 50 persones, i algunes d’elles amb molèsties per un virus estomacal que està afectant molts refugiats en el lloc fronterer.

Una xicoteta de dos anys era de les mes afectades amb vòmits. Res mes arribar amb la seua mare, Victoria “Vika”, va ser atesa per la seua família d’acolliment i traslladada per a ser assistida a l’hospital *Vithas de València, que col·labora amb l’ONG de manera solidària.

A la seua arribada, els refugiats van ser rebuts amb abraçades per familiars, amics, i famílies d’acolliment organitzades per l’ONG. Una d’elles Mamen, que acollia a una mare ucraïnesa i la seua filla de 10 anys, deia que ho feia per solidaritat perquè ” després de veure les imatges de la guerra, si a mi em passara alguna cosa igual, m’agradaria que m’ajudaren”.

El vicepresident de la Fundació Junts per la Vida, Jesús Rodríguez, deia que sempre estan encantats quan arriben i “veiem baixar a aquestes persones, que els reben amb aplaudiments, amb la bandera d’Ucraïna, veiem les seues cares, que es relaxen i descansen; és el millor”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia