Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, va obrir en la seua pàgina web el termini de sol·licituds per a les proves d’acreditació de les Competències Clau fa unes setmanes. El període d’inscripció acaba hui dilluns, 21 de març. La data prevista per a la celebració de les proves és el divendres 27 de maig de 2022.

Aquestes proves permeten acreditar coneixements bàsics de Matemàtiques, llengua castellana i, en el seu cas, Valencià i llengua estrangera (anglés), competències necessàries per a poder optar a matricular-se en alguns dels cursos del Servei Valencià d’Ocupació i Formació.

Labora imparteix certificats de professionalitat a les persones en cerca d’ocupació, que són uns cursos amb reconeixement oficial. Hi ha 3 nivells de certificació en funció la dificultat i requisits acadèmics d’accés a la formació. Les proves d’acreditació de competències serveixen per a poder inscriure’s als certificats de nivell 2 o 3.
En aquest enllaç pot comprovar-se el nivell d’estudis i els requisits necessaris matricular-se als cursos amb certificat de professionalitat: consultar ací.

Els certificats de professionalitat són l’instrument d’acreditació oficial de de el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals en l’àmbit de l’administració laboral. S’ordenen en 26 famílies professionals i tres nivells de qualificació.

Una vegada superades les proves, es reserva un contingent de places en les accions formatives programades que s’impartisquen en els centres Labora *Formació, relatives a certificats de professionalitat.

Les persones interessades que desitgen matricular-se en un curs de Labora per al qual no posseïsquen el requisit de titulació, podran inscriure’s en aquestes proves de manera presencial i telemàtica. La sol·licitud pot entregar-se presencialment emplenant el formulari (consultar ací) en qualsevol Espai Labora, Labora formació o en els registres habilitats de la Generalitat. Per a apuntar-se de manera en línia és possible fer-ho des d’aquest enllaç: consultar ací. És necessari posseir una signatura electrònica ACCV o el codi PIN de Labora.

És possible inscriure’s individualment en cadascuna de les proves segons les necessitats de cada persona. L’acreditació de les Competències Clau és independent: per exemple, la prova d’anglés ha d’aprovar-se en el cas que el curs Certificat de Professionalitat desitjat incloga mòduls en aqueix idioma. També és el cas de la prova de valencià, que ha de superar-se quan el curs s’impartisca en aquesta llengua.

La inscripció a les proves de Competències Clau que es desitgen haurà de realitzar-se en una única sol·licitud. Si es realitza més d’una sol·licitud, la sol·licitud posterior anul·larà l’anterior.

Per a poder inscriure’s en les proves cal haver complit els 16 anys el dia que finalitze el termini de presentació de sol·licituds de la corresponent convocatòria i no poder acreditar cap dels requisits exigits per a poder realitzar cursos de certificats de professionalitat de nivell 2 o de nivell 3.

És important recordar que cal estar atents a la web de Labora (consultar ací) per a consultar el llistat de les persones admeses i excloses en les proves quan siga publicat. Aquest document també permet conéixer l’horari i lloc dels exàmens.

La preparació de les proves pot realitzar-se contactant amb els Centres Públics de Formació de Persones Adultes (CPFPA) que imparteixen classes per a ajudar-te a preparar les proves d’avaluació de les competències clau de nivell 2 i de nivell 3. També poden consultar-se els exàmens d’altres anys en aquest enllaç: consultar ací.

Davant els possibles dubtes sobre aquest procediment, Labora ha habilitat una adreça de correu electrònic per a atendre qüestions sobre les proves i les seues certificacions: labora_competenciesclau@gva.es

Imprimir article
Comenta aquesta notícia