El passat divendres, 11 de març, els alumnes de Cinqué de Primària del Col·legi Nuestra Señora del Carmen també van dur a terme una acció molt important. Al costat de l’Ajuntament de Bétera i el Taller d’Ocupació de Jardineria, com a tasca final de la unitat treballada de les Plantes, van plantar diversos arbres d’espècies de pi i llidoner que formaran part de la nova zona verda situada al poble
Fa uns mesos el citat centre educatiu va contactar amb l’àrea municipal de Medi ambient i Parcs i Jardins per a sol·licitar col·laboració i dur a terme el projecte final de la unitat didàctica de plantes i vegetació per a la qual requerien diverses espècies que després havien de ser plantades en alguna zona del municipi pels escolars.
L’arbratge ha sigut subministrat pel Centre per a la Investigació i l’Experimentació Forestal (CIEF). Cal mencionar que, la Generalitat Valenciana va crear mitjançant un Decret el CIEF de la Comunitat Valenciana en l’any 2005, per a impulsar iniciatives i projectes d’investigació, desenvolupament i innovació I+D+I dels sectors forestal i de conservació de la flora silvestre. Amb aquest fi el CIEF gestiona línies de treball adreçades a resoldre problemes directament relacionats amb la gestió dels sistemes forestals i la conservació de la flora silvestre. Així mateix promou la cooperació amb universitats, centres d’investigació i centres tecnològics, mitjançant convenis de col·laboració i altres mesures de foment d’I+D+I. Per tot això, el CIEF actua com a centre de recursos i suport tècnic a projectes d’investigació, però també com a node de comunicació i transferència de coneixements en matèria de gestió del medi natural.
Els arbrets han sigut plantats en la zona verda existent entre el carrer Benaguasil i el carrer Doctor Fleming amb l’ajuda dels mencionats alumnes del Taller d’Ocupació.
En definitiva, va ser una jornada mediambiental on els més xicotets del col·legi del Carmen van posar en pràctica l’aprés a l’aula.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia