Un veí de Bétera ens ha enviat més imatges del barranc del Carraixet, realitzades aquest matí a les 22.00 hores.

I és que la persistent i ja històrica pluja que afecta bona part del territori de la Comunitat Valenciana des de fa nou dies, i que ha guanyat en intensitat en les últimes hores, ha provocat desbordes en rius i barrancs, talls de carreteres, problemes en vies fèrries i intermitències en el trànsit marítim.

En les primeres hores del dia s’han registrat precipitacions superiors als 60 l/m² al sud de Castelló i nord de València, i els bombers han actuat per a rescatar a un home que havia quedat atrapat per la crescuda del Palància al seu pas per Sagunt.

La circulació de trens entre les estacions de Buñol i Utiel de la línia de Rodalia C-3 ha quedat interrompuda i Renfe ha establit un pla alternatiu de transport per carretera entre totes dues estacions.

En les últimes 24 hores, segons els registres de la delegació valenciana de l’Agència Estatal de Meteorologia, s’han acumulat més de 300 l/m² en la confluència de les províncies de València i Castelló, amb pics de fins a 373 a Eslida (Castelló).

En les primeres hores d’aquest dimarts s’han recollit fins a 68 l/m² a Segorbe (dades d’Aemet fins a les 10 hores), 58,6 a Barx (fins a les 13 hores), 51 a Bicorp (dada de les 11) i 27,3 a València (13.30 hores).

I és que les pluges de les últimes hores han caigut en un terreny ja molt humit. De fet, amb les dades disponibles fins a les 8 hores d’aquest dia 22, el present mes de març és el més humit de tota la sèrie històrica en la Comunitat Valenciana, amb una precipitació mitjana de 185,7 l/m².

Atesa la situació meteorològica actual, l’Ajuntament de Bétera també ha demanat a la ciutadania precaució i que s’atenguen les senyalitzacions provisionals que s’han instal·lat en espais com el nostre barranc donades les pluges persistents i d’intensitat moderada-forta que s’esperen per a tota la setmana. No obstant, en algunes zones del municipi, les veïnes i veíns s’han torbat amb cotxes atrapats per l’aigua.

A continuació, adjuntem les imatges enviades pel citat veí de Bétera i una imatge enviada per un altre veí sobre un vehicle a l’aigua.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia