L’Ateneu de Bétera reprendrà les eixides per a descobrir paratges valencians d’interés pel seu patrimoni natural, cultural o històric.
D’aquesta manera, per al diumenge 10 d’abril  s’ha programat una ruta que segueix l’antic traçat del ferrocarril dels anglesos (Alcoi-Gandia), que va facilitar el desenvolupament industrial d’Alcoi. Travessaran l’estret del riu Serpis, des de l’antiga estació de l’Orxa fins a la  Reprimala de Vilallonga, als peus de l’imponent circ muntanyós de la Safor. Es tracta d’un itinerari d’11 km, que manté un pendent descendent suau i que transcorre per una zona d’elevada biodiversitat.
Els interessats poden fer la seua inscripció a través del següent enllaç: fent clic ací
L’eixida serà a les 09.15 hores, des de l’Albereda de Bétera, i la tornada al voltant de les 18.00 hores.

 

Es tracta d’un bell camí entre mandariners i tarongers on, generalment, és habitual veure a gent passejar, córrer, anar amb bicicleta, patinet o, en general, circular per l’antic traçat del ferrocarril de Carcaixent – Dénia, considerat el tren de via estreta més antic de la Península per començar-se l’any 1864.

Aquesta senzilla ruta, a la qual molts coneixen com el carril bici a Gandia o a Oliva, és molt sencillita i lineal, sense desnivells, perfecta per a fer amb els xiquets, la família al complet o amb els gossets (és possible portar carret, no hi ha cap problema).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia