El cel de la Comunitat Valenciana estarà hui cobert amb precipitacions generalitzades, més abundants a Castelló, València i nord d’Alacant on seran persistents, i cota de nou entre 1.200 i 1.600 metres a la província de Castelló, el vent bufarà fluix o moderat de component aquest, amb intervals forts en el litoral i temperatures extrems en lleuger descens.

Segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el dimecres el cel estarà cobert amb precipitacions generalitzades i localment persistents i cota de neu entre 1.400 i 1.600 metres a la província de Castelló, el vent bufarà moderat amb predomini de les components aquest i nord-est, amb intervals forts en el litoral, i les temperatures màximes descendiran a la província d’Alacant.

Les temperatures extremes registrades en les últimes 24 hores en capitals de província han sigut les següents:

– Alacant, 13,0 i 16,0 graus
– Castelló, 12,4 i 13,7 graus
– València, 11,6 i 14,7 graus

Les precipitacions generalitzades i persistents registrades aquest dilluns a les províncies de Castelló i València, segons dades del Sistema Automàtic d’Informació Hidrològica (SAIH) de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), van arribar a acumular 241,2 litres per metre quadrat en 24 hores a Chera (València); 185,4 l/m² a Alcudia de Veo (Castelló); 178,6 a Siete Aguas (València); i 151,2 l/m² a Benagéber (València).

A conseqüència del temporal de pluja i vent, l’Autoritat Portuària de València va ordenar el tancament al trànsit marítim del port de Sagunt a les 20.30 hores i del port de València a les 21.00 hores, segons fonts de l’APV.

El Consorci de Bombers de València va informar de la recepció aquest dilluns d’una desena d’avisos per les pluges, especialment quant a sanejament de façanes, o per caiguda de cablejat i arbres a conseqüència de la pluja i el vent.

A continuació, adjuntem un vídeo amb imatges enviades pel veí de Bétera i professional del sector audiovisual, Raúl Campos Cremades. Les imatges fan referència al pas d’aigua, en aquests moments, en el Barranc del Carraixet pel Mas del Carmen i pel poliesportiu municipal de Bétera. A més a més, seguidament, adjuntem unes imatge fetes a Eslida (Castelló), pel nostre càmera. En Eslida han caigut més de 200 l/m²

  • Vídeo del barranc pel Mas del Carmen i pel Poliesportiu Municipal de Bétera

  • Imatges d’Eslida (Castelló).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia