El sindicat adverteix del risc per a pacients i treballadors i reclama a Conselleria unes obres de sanejament integral

El sindicat CSIF alerta del risc per a pacients i professionals per la caiguda de rebles que s’ha produït a l’interior de l’hospital Doctor Moliner, situat en el terme municipal de Serra. La central sindical avisa de la deterioració que pateixen les instal·lacions i urgeix a Conselleria de Sanitat al fet que escometa una reforma integral.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que les precipitacions d’aquests dies han agreujat la deterioració de les instal·lacions, fins al punt de provocar que en la vesprada del dilluns caiguera una part del forjat del sostre de la quarta planta. Aquesta circumstància va derivar en un despreniment de rebles per l’ull de l’escala fins al sòl situat al costat d’una de les portes d’accés, ja a l’interior del recinte.

CSIF explica que la caiguda, que es va produir al voltant de les 18,30, podria haver causat danys personals, perquè es tracta d’un lloc bastant concorregut dins del centre hospitalari.

La central sindical urgeix a Conselleria al fet que no espere que es produïsca una desgràcia per a intervindre immediatament i sanejar les instal·lacions de l’hospital, que diàriament acull a unes 500 persones entre pacients, professionals, familiars i estudiants.

El sindicat indica que les pluges han agreujat una situació de deterioració que ja ve des de lluny i que ha ocasionat en anys precedents incidents com a despreniment de trossos de llevadís, tancament d’escales i fins i tot de sales o problemes amb les canonades en un centre destinat a malalts crònics.
CSIF recalca que l’escomesa d’obres de sanejament i reforma integral no pot allargar-se durant més temps a l’hospital Doctor Moliner.

El sindicat subratlla que la major part dels pacients que ingressa té edat avançada, pluripatología, dependència funcional, amb un percentatge important de persones amb deterioració cognitiva, per la qual cosa necessiten especialment d’un entorn en les condicions adequades.

Nota enviada per CSIF, a 22 de març de 2022.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia