Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, oferirà ajudes de fins a 4.500 euros a les persones desocupades que decidisquen emprendre per a desenvolupar una activitat innovadora. Labora ha dotat aquesta acció amb 1.460.000 euros.
Podran optar a aquesta ajuda les persones desocupades inscrites en Labora que hagen iniciat l’activitat a partir de l’1 de gener d’enguany i que oferisquen una proposta innovadora. El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), amb número 9032 i data del 21 de març de 2022, ha publicat la convocatòria per a l’exercici 2022 per a aquestes subvencions destinades al Programa de Foment del Treball Autònom de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Es consideren iniciatives innovadores les següents:

– Projectes empresarials que oferisquen alguna novetat o millora sobre productes o serveis existents
– Activitats empresarials o professionals en les quals es detecte una falta d’oferta en el territori on la persona treballadora autònoma vaja a prestar serveis
– Idees de negoci, en sectors madurs, que donen resposta a necessitats no cobertes

Aquest caràcter innovador precisarà l’informe de qualsevol de les entitats, públiques o privades, incloses en el Mapa d’Entitats de l’Ecosistema Emprenedor de la Comunitat Valenciana, que tindrà incloure’s en la sol·licitud (consultar ací).

La convocatòria inclou diferents imports en funció de les circumstàncies personals de cada sol·licitant. És per això que s’ha proposat una ajuda general de 2.500 euros per a persona desocupades, import que s’incrementa en els següents casos:

– Persones desocupades menors de 30 anys o majors de 45 anys: 3.000 euros
– Persones desocupades amb diversitat funcional o discapacitat: 3.500 euros
– Dones desocupades víctimes de la violència sobre la dona: 4.500 euros

Aquestes quanties augmenten en 500 euros en el cas de dones.

La sol·licitud per a percebre l’ajuda pot realitzar-se a través de la web del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (consultar ací) o a través dels registres habilitats de la Generalitat.

Labora està apostant per l’emprenedoria i per la creació d’un teixit empresarial enfocat al futur i les noves tecnologies i, en aquesta línia, es va publicar al gener una ajuda amb els fons europeus del Pla de Transformació i Resiliència per a ajudar a desenvolupar l’activitat en un municipi despoblat de la Comunitat o dur a terme un projecte que fomente la digitalització o la transició ecològica. El termini per a sol·licitar aquesta ajuda continua obert.

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha posat a la disposició de la ciutadania una ‘newsletter’ on les persones inscrites reben informació en el seu correu electrònic sobre ajudes, ocupació i formació. Qualsevol persona que vulga assabentar-se de quins són les pròximes ajudes que publicarà Labora pot inscriure’s en el següent enllaç: consultar ací.

Tota la informació sobre els requisits, condicions i la manera de presentació es pot consultar en el següent enllaç: clic ací.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia