(EFE).- L’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu) ha alertat d’un nou intent de frau a través de correus electrònics, suposadament enviats des del Ministeri de Sanitat, en el qual anuncien que l’usuari ha sigut seleccionat per a rebre una dosi extra de la vacuna contra la covid-19.

Sota l’assumpte de missatge “Tenim un anunci urgent sobre la dosi extra de vacuna!”, en el correu s’indica al receptor que ha sigut seleccionat per a rebre la dosi addicional i que, per a rebre-la, ha de clicar en l’enllaç per a seguir les instruccions necessàries, assenyala l’entitat en un comunicat.

En aquest cas en concret, de ser cert, s’hauria difós la notícia a través dels mitjans de comunicació i el Ministeri de Sanitat o la Conselleria de Sanitat haurien remés a la ciutadania un missatge de text o a través de la pròpia aplicació, com es va fer en el seu moment amb les comunicacions de les diferents dosis de la vacuna.

Segons el president d’Avacu, Fernando Móner, “aquest tipus de correus busquen aprofitar-se de situacions excepcionals, generant dubtes i intentant influir en les persones, per això devem sempre verificar la informació i no precipitar-nos ni compartir aquests missatges, per a evitar que la seua difusió siga major”.

Avacu recorda que en altres ocasions han advertit sobre ocasions amb correus similars, suposadament enviats des d’entitats bancàries, empreses de missatgeria, Correus, Hisenda, i realitza unes recomanacions en cas de rebre un d’ells.

Assenyala que cal fixar-se en qui envia el correu, ja que els comptes des de les quals es reben aquest tipus de correus solen incloure el nom de l’empresa a la qual intenten suplantar amb alguna xicoteta modificació (incorporant majúscules o minúscules, canviant l’extensió…)

També han que tindre en compte què indiquen en l’assumpte, on solen incloure conceptes com a “urgent”, “actualització de dades”, “cancel·lació de targeta”; a qui es dirigeix el correu, ja que no van personalitzats, sinó que s’encapçalen amb frases com a “Estimat client” o “Benvolgut usuari”.

Així mateix, cal veure com està escrit el correu, ja que encara que quan van començar a sorgir aquests correus maliciosos la redacció i ortografia dels mateixos era bastant dolenta i s’identificaven clarament, en els últims temps aquest aspecte ha millorat bastant. Encara així, sol tractar-se d’una redacció molt bàsica, amb frases molt curtes i directes que, en passar per motors de traducció, no empren correctament paraules, girs o frases.

Una altra de les coses en les quals cal fixar-se és en què apareix en el cos del correu, ja que inclouen un enllaç que porta a una pàgina no oficial de la companyia o entitat.

Per tot això, segons Avacu, “és important que desconfiem d’aquesta mena de correus i acudim a fonts fiables d’informació, associacions de consumidors o a la pròpia entitat “suposadament” que ho envia.

De fet, Betera.com també ha rebut aquest tipus de correu, tal com indiquem en la següent imatge:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia