La primera jornada del programa Oportunitats UE van tindre lloc a Bétera el passat dijous 17 de febrer.

Hui, 24 de març, serà el torn per a la segona jornada d’aquest citat programa. L’auditori de la Casa de la Cultura del municipi acollirà a les 17.15 hores aquest esdeveniment.

En aquesta iniciativa participen 50 joves del municipi, els quals tenen l’oportunitat de conéixer en profunditat el món laboral i les oportunitats que Europa ofereix a la joventut.

Aquest projecte ha sigut possible amb una subvenció europea rebuda per a posar en contacte als més joves del municipi amb empresaris i treballadors, amb la finalitat d’oferir-los una àmplia visió de les diverses oportunitats laborals existents tant a nivell local com europeu.

Aquestes Activitats de Participació Juvenil, que s’emmarquen en el Programa Erasmus+, també promouen, impulsen i faciliten la participació dels joves en la vida democràtica d’Europa a nivell local, regional, nacional i europeu. Per això, el projecte té quatre etapes al llarg dels pròxims mesos: planificació, preparació, execució i seguiment.

La primera activitat “Oportunitats de Formació i Ocupabilitat”, va comptar amb la participació de joves de Bétera entre els 14 i els 25 anys així com amb experts en formació, Unió Europea i empresaris locals i regionals que van donar a conéixer de prop el món laboral oferint una nova perspectiva del futur professional.

Amb el títol “Casos d’Èxit i Experiències Personals” es durà a terme la jornada de hui, on els joves de Bétera tindran l’oportunitat de conéixer en primera persona les experiències viscudes i reeixides d’empresaris i joves emprenedors , compartint aqueixes vivències i acostant-les d’una manera més personal als joves. Per a l’ocasió, es comptarà amb la presència de Pablo Martínez, gerent de la Bona Cuina de Bétera, Alberto Moreno, COO de T-BOX Delivery & Solutions, Silvia Marzal, tècnic de la Cambra de Comerç i Mónica Galeano, CEO de Bessrvy.

El 15 de setembre, Bétera també acollirà la jornada “Compartint Experiències” on els participants tindran l’oportunitat de compartir les seues experiències i conclusions d’aquest projecte amb la resta de la joventut de Bétera, involucrant a altres joves i animant-los a ser part activa d’aquest projecte europeu.

Així mateix, a aquestes jornades cal afegir la jornada que se celebrarà a Brussel·les.  “Oportunitats Internacionals” es basa en una visita a la capital europea del grup de joves participants per a poder conéixer, a través d’experiències personals i d’empreses internacionals, les oportunitats laborals que existeixen a l’estranger per a joves, especialment en l’àmbit de la Unió Europea. Així mateix, la visita a les principals institucions europees amb seu a Brussel·les afavorirà la integració europea en la joventut del municipi.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia